1.12.09

Στον Λάιονελ Μέσσι η χρυσή μπάλλα για το 2009


Ο κυνηγός της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής Λάιονελ Μέσσι είναι ο κάτοχος της χρυσής μπάλας για το 2009, σύμφωνα με την ψηφοφορία που διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό «France Football».
Στην ψηφοφορία παίρνουν μέρος δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. Ο 22χρονος Μέσσι διαδέχεται στη θέση του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίο είχε απονεμηθεί το ίδιο βραβείο για το 2008.
Το αστέρι και σκόρερ της Μπαρτσελόνα γεννήθηκε στο Ροζάριο, της Σάντα Φε, στις 24 Ιουνίου του 1987.
Η λαμπρή καριέρα του ξεκίνησε από μικρή ηλικία αφού όταν ήταν 13χρόνων ενσωματώθηκε στην πρωταθλήτρια της Ισπανίας. Τρία χρόνια αργότερα ο τότε προπονητής της ομάδας, Φρανκ Ράικαρντ, τον ξεχώρισε και τον έβαλε να παίξει σε φιλικό εναντίον της Πόρτο.

Ο δρόμος των επιτυχιών άνοιξε για τον Λάιονελ Μέσσι και σε ηλικία μόλις 22χρόνων ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης, κατακτώντας με την Μπαρτσελόνα το Κύπελλο Πρωταθλητριών, την προηγούμενη άνοιξη.

Σ’ εκείνο το παιχνίδι, ο Μέσσι ήταν αντίπαλος του προηγούμενου κατόχου της χρυσής μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο κατάφερε να επισκιάσει με την εμφάνισή του. Μάλιστα, πέτυχε στον τελικό εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.