16.12.09

Γιουρόπα Λιγκ: Στους "32" ο Παναθηναϊκός, κέρδισε 3-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου


Στις 32 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός. Στον 6ο και τελευταίο αγώνα του 6ου ομίλου της διοργάνωσης οι "πράσινοι" νίκησαν 3-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου στο Ολυμπιακό Στάδιο και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, πίσω από τη Γαλατασαράι που τερμάτισε πρώτη. Τα γκολ των "πρασίνων" πέτυχαν οι Ρουκάβινα (54΄) και Σισέ (80΄, 85΄). Στο 79΄ το σουτ του Τάμας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Τρεις καλές στιγμές είχε στα πρώτα 11 λεπτά ο Παναθηναϊκός, με τους Καραγκούνη, Ρουκάβινα και Νίνη. Ο αρχηγός των "πρασίνων" βρέθηκε απέναντι από τον Ντόλχα στο 5΄, αλλά καθυστέρησε και τον έκοψαν οι αμυντικοί. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρουκάβινα δεν πρόλαβε την μπαλιά-τρύπα του Νίνη, ενώ στο 11΄ ο Νίνης προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και πάσαρε στο Σισέ, αλλά την τελευταία στιγμή παρανέβη ο Μότι κι απομάκρυνε.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 19΄ με τον Σισέ να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Ντόλχα, ενώ αριστερά του ο Ρουκάβινα ήταν μόνος του με το τέρμα. Πάλι ο Γάλλος ήταν πρωταγωνιστής στο 27΄, όταν μπήκε στην περιοχή από ασίστ του Σπυρόπουλου, αλλά κόπηκε, ενώ πήγε να πλασάρει.
Η Ντιναμό φάνηκε για πρώτη φορά στο ματς με τη συμπλήρωση του ημιώρου με το μακρινό σουτ του Αλέξε να διώχνει στη δεξιά του γωνία ο Τζόρβας. Τρία λεπτά αργότερα νέο τετ-α-τετ για τους "πράσινους", αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Βύντρα το πλασέ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντόλχα. Κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 35΄ με την κεφαλιά του Ν΄Ντόι να αποκρούει πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Τζόρβας (η μπάλα βρήκε λίγο και στο οριζόντιο δοκάρι). Στο 37΄ από ωραίο συνδυασμό Σπυρόπουλου, Ρουκάβινα, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Νίνης, ο οποίος αμαρκάριστος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ανοικτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο β΄ ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα στο 54΄ μετά από λάθος του Ντόλχα και πλασέ του Ρουκάβινα (1-0). Στο 59΄ η βολίδα του Τάμας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Τζιμπρίλ Σισέ "σφράγισε" και τυπικά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο 80΄ με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λέτο. Ο Γάλλος, πέντε λεπτά αργότερα, μετά από ασιστ του Σαλπιγγίδη πέτυχε το 3-0.
Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ
Κίτρινες: Αντρέι Κριστέα, Ν΄Ντόι, Τάμας

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας):
Τζόρβας, Ρουκάβινα (82΄ Σαλπιγγίδης), Νίνης (69΄ Λέτο), Καντέ, Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (57΄ Κατσουράνης), Σπυρόπουλος.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Κορνέλ Τάλναρ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρο, Αντρέι Κριστέα (67' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Ν' Ντόι, Τάμας, Αλέξε (46' Άντριαν Κριστέα).
Στις δηλώσεις του μετά τη νίκη 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου και την πρόκριση των «πρασίνων» στην επόμενη φάση του Europa League, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Νίκος Πατέρας, δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή φαίνεται σωστή η επιλογή αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας», ενώ, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού είπε: «Ο κ. Νιόπλιας θα μας παρουσιάσει το έργο του και θα δούμε τι θα κάνουμε».
Ο κ. Πατέρας τόνισε για το ματς: «Ήταν ωραίο παιχνίδι και ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα». Όσον αφορά στην αλλαγή προπονητή στην ομάδα, σημείωσε: «Σίγουρα βοηθάει η αλλαγή προπονητή. Είναι μία επιλογή με ρίσκο, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται - και από το πάθος των ποδοσφαιριστών - ότι ήταν μία σωστή επιλογή».
Τέλος, για το μέλλον του κ. Νιόπλια στον «πράσινο» πάγκο, δήλωσε: «Ο κ. Νιόπλιας θα μας παρουσιάσει το έργο του και θα δούμε τι θα κάνουμε. Οι μέτοχοι αποφασίζουν με γνώμονα το καλό της ομάδας».
Μη αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης χαρακτήρισε το 3-0 ο προπονητής της ρουμανικής ομάδας, Κορνέλ Τάλναρ.
«Είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, ειδικά από το δεύτερο μέρος, όπου η υπεροχή μας ήταν ολοκληρωτική. Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, αλλά συγχαίρω τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Θεωρώ πως παίξαμε αρκετά καλά και στα δύο παιχνίδια, ιδιαίτερα στο αποψινό, αλλά ήμαστε άτυχοι και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε το καλύτερο ματς από τα έξι που δώσαμε στον όμιλο», τόνισε και πρόσθεσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για τον τρόπο που έπαιξε και την αξιοποίηση των ευκαιριών, όταν εμείς ανοιχτήκαμε για να σκοράρουμε. Του εύχομαι καλή συνέχεια στη διοργάνωση».

Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στη φάση των «32» του Europa League είναι πλέον γνωστοί. Οι «πράσινοι» μπορούν να βρουν στο δρόμο τους μία τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων του Champions League, ή μία από τις έντεκα ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa League (εξαιρείται η Γαλατάσαραϊ, καθώς ήταν στον ίδιο όμιλο με το «τριφύλλι»). Το ...παζλ των 15 υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού θα συμπληρωθεί με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League.
Οι ισχυροί (υποψήφιοι αντίπαλοι Παναθηναϊκού): Ουνιρέα (Ρουμανία), Γιουβέντους, Ρόμα (Ιταλία), Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία).
Απομένουν τέσσερις υποψήφιες αντίπαλοι. Στις παραπάνω ομάδες θα προστεθούν μία εκ των Άγιαξ ή Άντερλεχτ (1ος Όμιλος), μία εκ των Βαλένθια, Λιλ ή Τζένοα (2ος Όμιλος), μία εκ των Αμβούργου ή Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος Όμιλος) και μία εκ των Βέρντερ ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (12ος Όμιλος).
Οι αδύνατοι (δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί τους ο Παναθηναϊκός) που μέχρι στιγμής υπάρχουν είναι οι εξής: Λίβερπουλ, Έβερτον, Φούλαμ (Αγγλία), Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.