15.12.09

Ο Μπλερ παραδέχθηκε ότι θα εισέβαλλε στο Ιράκ και χωρίς υπόνοιες για ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής


 Στη συγκλονιστική παραδοχή ότι θα έβρισκε τρόπο να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ ενώπιον του Βρετανικού Κοινοβουλίου και των Βρετανών πολιτών, ακόμη και αν δεν υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες ότι η Βαγδάτη διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, προέβη ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλέρ, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που προβλήθηκε χθες στο ΒΒC1.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας παραδέχθηκε ότι την απόφαση για εισβολή στο Ιράκ υπαγόρευσε πρωτίστως η επιθυμία του για αλλαγή καθεστώτος στη χώρα, καθώς, όπως τόνισε, πίστευε ότι η παρουσία του Σαντάμ Χουσεΐν υπονόμευε τη σταθερότητα στην περιοχή.
Οι δηλώσεις του κ. Μπλερ έλαβαν χώρα λίγο πριν την εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής Chilcot, η οποία διερευνά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από το Βρετανικό ΥΠΕΞ, από τα οποία προκύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριζε ως λόγο εισβολής στο Ιράκ την αλλαγή καθεστώτος, αν και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Λόρδος Γκόλντσμιθ, τον είχε προειδοποιήσει ότι δεν αποτελούσε νόμιμη βάση για στρατιωτική εισβολή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. (THE GUARDIAN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.