30.12.09

Αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα Τέμπη ζητά η νομαρχία Πιερίας


Την ανάγκη αλλαγής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη υπογράμμισε ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία παρέστη η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, τονίστηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το νότιο τμήμα του νομού έχει ερημώσει, ενώ παρουσιάστηκαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω των ακυρώσεων κρατήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια της Πιερίας. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η μείωση της τουριστικής κίνησης «άγγιξε» σε πολλές περιπτώσεις το 70%.


Παράλληλα, σοβαρή μείωση της κίνησης παρατηρήθηκε και στα καταστήματα που βρίσκονται στους τουριστικούς οικισμούς της Πιερίας, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου.

Ο νομάρχης πρότεινε από τις παρακάμψεις που χρησιμοποιούνται σήμερα να διοχετεύονται οι νταλίκες ενώ τα τουριστικά λεωφορεία, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα ΙΧ να ακολουθούν τον παραλιακό δρόμο της Λάρισας (μέσω Λάρισας, Αγιάς, Αγιόκαμπου, Ομολίου και Στομίου). Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων κατασκευής της 13ης εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας και της περιφερειακής οδού της Κατερίνης ώστε να υπάρχει άμεση σύνδεση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών με τη 13η εθνική οδό. Ζήτησε, τέλος, την αύξηση των δρομολογίων του ΟΣΕ που περνούν από το νομό Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.