22.12.09

ΕΠΟ: Μεγαλώνει ο φάκελος των ύποπτων αγώνων



Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μελετά εδώ και καιρό λίστα με ύποπτα παιχνίδια που της έχει παραδώσει η αντίστοιχη ευρωπαϊκή, ωστόσο ο φάκελος αυτός που είχε στα χέρια της φαίνεται πως θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, η UEFA έστειλε την Κυριακή στην ελληνική ομοσπονδία και έναν δεύτερο φάκελο που περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια, ο οποίος με τη σειρά του θα πάρει και αυτός το δρόμο της δικαιοσύνης προς διερεύνηση.
Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι εντός τριμήνου θα δημιουργηθεί νεά μονάδα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, στην οποία θα συμπεριληφθεί και το στοίχημα.
"Η UEFA έχει φτιάξει ένα διαδικτυακό στοιχηματικό σύστημα, το οποίο μπορεί να εντοπίσει ενδείξεις αν ένας αγώνας είναι προσυνεννοημένος. Σας αποκαλύπτω ότι έχει έρθει και ένας δεύτερος φάκελος, την Κυριακή (20/12) με άλλα πέντε παιχνίδια. Θα πάει κι αυτός στη δικαιοσύνη.
Υπάρχουν λοιπόν, ισχυρές ενδείξεις και στην Ελλάδα. Η πρόταση που έχουμε κάνει είναι η σύσταση μιας ανεξάρτητης αρχής, στην οποία θα συνεργαστούν φορείς της πολιτείας, ο ΟΠΑΠ και η Ομοσπονδία η οποία θα ερευνά και θα τιμωρεί τέτοιες καταστάσεις.
Συνάντησα, άλλωστε, τον Κ.Χρυσοχοΐδη και μου είπε ότι σε τρεις μήνες θα έχει δημιουργηθεί η νέα μονάδα δίωξης του οικονομικού εγκλήματος, στην οποία θα ενταχθεί και το στοίχημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.