22.12.09

ΕΥΡΩΠΗ: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η φονική κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 80 και τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους -33ο C, προκαλώντας συγκοινωνιακό χάος για εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο υψηλότερος αριθμός νεκρών καταγράφεται στην Πολωνία όπου έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, κυρίως άστεγοι. Σημαντικές ανθρώπινες απώλειες έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, όπως την Ουκρανία, την Αυστρία και τη Γερμανία.
Σημαντικά προβλήματα έχουν σημειωθεί σε συγκοινωνιακά δίκτυα πολλών χωρών προκαλώντας σειρά ατυχημάτων και ουρές ακινητοποιημένων οχημάτων. Πολλά οδικά δίκτυα στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν και χθες κλειστά εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων.
Έντονα προβλήματα και σημαντικές καθυστερήσεις συνεχίζουν να καταγράφονται και στους διεθνείς αερολιμένες πολλών χωρών. Η British Airways ακύρωσε χθες το απόγευμα όλα τις πτήσεις της, εσωτερικές και διεθνείς, από και προς το αεροδρόμιο του Heathrow. Μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων καταγράφονται και στα αεροδρόμια της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Την ίδια ώρα, η Eurostar ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα αρχίσει να πραγματοποιείται περιορισμένος αριθμός δρομολογίων της -αποκλειστικά για τους επιβάτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της ακινητοποίησης των αμαξοστοιχιών της στο στενό της Μάγχης λόγω καιρικών συνθηκών. (BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.