22.12.09

Ολυμπιακός: Πλησιάζει τον Μπεν Αρφά


Κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Χατέμ Μπεν Αρφά, που βάσει της πληροφόρησης που έχουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», είναι μία ανάσα από την ομάδα του λιμανιού. Οι Πειραιώτες φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με τη Μαρσέιγ για την αγορά του 22χρονου αριστερού εξτρέμ έναντι 8 εκατ. ευρώ, ενώ στον Γάλλο άσο προσφέρουν μυθικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατ. ευρώ (περίπου 9,5 εκατ. ευρώ για τρεισήμισι χρόνια).
Γαλλικά δημοσιεύματα έδιναν λιγοστές πιθανότητες στην ολοκλήρωση της μεταγραφής εμπλέκοντας άλλες ομάδες στην απόκτηση του Μπεν Αρφά. Ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προτίθεται τελικά-κατά δήλωση του προπονητή της-να προχωρήσει σε μεταγραφές τον Γενάρη, ενώ η Λιλ ακόμη δεν έχει κινηθεί επίσημα για τον παίκτη και θεωρείται δύσκολο να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό. Περισσότερες εξελίξεις στην υπόθεση θα υπάρχουν πιθανότατα εντός της ημέρας μετά τη συνάντηση που θα έχει ο παίκτης με τη διοίκηση της Μαρσέιγ.

Ο Μισέλ Ουαζίν είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Χατέμ Μπεν Αρφά και λειτουργεί ως σύμβουλός του. Μάλιστα έχει μιλήσει ήδη με τον Σωκράτη Κόκκαλη και με δηλώσεις του στη «SportDay» τόνισε πως πέραν του Ολυμπιακού δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον 22χρονο άσο.
«Ο Χατέμ ξέρει πως ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο και αναγνωρισμένο κλαμπ. Θα ήταν ψέμα αν έλεγα πως δεν θα προτιμούσα να πήγαινε σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, όπως το αγγλικό. Όμως πάνω από όλα τον ενδιαφέρει ένα υγιές ποδοσφαιρικό πλάνο. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει πλησιάσει τόσο πολύ και έχει ασχοληθεί τόσο ενεργά με τον Χατέμ. Εκτιμώ πως οι εξελίξεις θα καθυστερήσουν. Ίσως έως στα μέσα Ιανουαρίου, ίσως και ως το τέλος του», τόνισε.
Στον Ολυμπιακό πάντως λένε πως δεν θα περιμένουν για πολύ καιρό να έχει αίσια έκβαση η συγκεκριμένη περίπτωση κι εφόσον δουν πως εξελίσσεται σε νέο σίριαλ, θα στραφούν σε άλλες λύσεις. Μία από τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν εξεταστεί είναι αυτή του 23χρονου Γκαμπριέλ Αουγκουστίν Άουτσε, που ανήκει στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Σε άδεια εννέα ημερών βρίσκονται από τη Δευτέρα οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει δυσαρέσκεια για την εμφάνιση απέναντι στον Άρη και ευθύνες αποδίδονται τόσο σε συγκεκριμένους παίκτες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όσο και στον Ζίκο, ο οποίος χρεώνεται κάποιες περίεργες επιλογές στη στελέχωση της ενδεκάδας. Η αλήθεια είναι πως και το ρεπό εννέα ημερών είναι κάτι που δεν άρεσε στους ιθύνοντες της ομάδας.
Στους ποδοσφαιριστές δόθηκε πρόγραμμα συντήρησης για τις γιορτές, ενώ τους επισημάνθηκε πως θα υπάρχουν κυρώσεις αν επιστρέψουν υπέρβαροι. Ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας πήρε ο Μέλμπεργκ, ο οποίος θα καταβάλλει προσπάθεια για να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 6 Ιανουαρίου. Από το συγκεκριμένο ματς θα λείψει σίγουρα ο Γκαλίτσιος, που επιλέχθηκε να εκτίσει την τιμωρία από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στο εν λόγω ματς.

Στο Λονδίνο μετέβη για τις γιορτές ο Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός θα προπονείται μόνος του και θα επιστρέψει στου Ρέντη νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Η απόφαση για το αν θα αποκτηθεί θα παρθεί στις αρχές του νέου έτους. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και αν υπογράψει ο Αφρικανός, ο Ζίκο έχει ζητήσει να αποκτηθεί δανεικός από την Μπαρτσελόνα ο Κεϊρίσον. Ο νεαρός Βραζιλιάνος φορ έχει δοθεί στην Μπενφίκα, αλλά έχει ελάχιστες συμμετοχές με τους «αετούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.