22.12.09

Ύμνοι Αντωνιάδη για Νιόπλια


Για την αλλαγή προπονητή και την πορεία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρθηκε ο α` αντιπρόεδρος των «πρασίνων», Αντώνης Αντωνιάδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.
"Πιστεύω πως το κακό σημείο του ΠΑΟ ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Βέβαια κερδίζαμε αλλά δεν ήμασταν ευχαριστημένοι, κοιτάγαμε μόνο τους 3 βαθμούς και όχι το καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχει αλλαγή ψυχολογίας για την ομάδα με την έλευση του Νιόπλια. Έχει το χάρισμα να μιλάει στους παίκτες, παρακολουθεί την παγκόσμια εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Και εγώ έχω επαφές με τα παγκόσμια δρώμενα και παρακολουθώ όμως δεν είναι ίδια με τη γνώση του Νιόπλια. Βλέπει πολλά πράγματα και είναι πολύ καλός στη δουλειά του και άμα συνεχίσει έτσι, θα πάει μια χαρά και θα γίνει ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Είναι ποδοσφαιρόφατσα και είναι πολύ καλό παιδί.
Δεν είναι ασυγχώρητος στα λάθη των παικτών του, απλώς βλέπει τα λάθη τους και τα τονίζει μετά για να τα διορθώνουν, χωρίς να τους φωνάζει και να τους μιλά άσχημα. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχει καλή επιθετική γραμμή. Πρέπει να συνεχίσει να μιλάει με τους παίκτες ο προπονητής και αν συνεχίσει έτσι θα καταφέρει να διορθώσει και να ηρεμήσει κάποιους παίκτες με κακή συμπεριφορά. Εγώ τον έχω προτείνει τον Νιόπλια σαν προπονητή και τον πίστευα. Θεωρώ ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Έχει πολλούς παίκτες στο κέντρο και πρέπει να τους διαχειριστεί καλά".
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις μεταγραφές, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο από τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται ένα σέντερ μπακ καλό, μεγάλο όνομα να καλύψει τα κενά στην άμυνα της ομάδας. Θέλει έναν ...αφέντη στην άμυνα, κυρίως στο ψηλό παιχνίδι. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με τον Κλέιτον. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σέντερ φορ τον Σισέ που έχει εκρηκτικότητα και ταχύτητα όμως του λείπουν οι πάσες. Η ομάδα έχει αρχίσει να μαθαίνει τακτική και ο προπονητής θέλει κάθε παίκτης να ξέρει που βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να μάθουν που πρέπει να παίζουν και να υπάρχει σωστό και ορθολογικό σύστημα στην ομάδα. Νομίζω ο Λέτο μπορεί να δώσει πάρα πολλά από την αριστερή πλευρά και το προχθεσινό παράπονο του για την αλλαγή δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο", τόνισε ο α` αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού που μίλησε και για τον Τεν Κάτε: "Είχαμε εμπιστοσύνη στον Τεν Κάτε και το καλοκαίρι αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα για να δουλέψει στον καλοκαιρινό σχεδιασμό που έγινε. Έκανε καλή φυσική κατάσταση στην ομάδα, δηλαδή καλές προπονήσεις δίχως τραυματισμούς και προβλήματα. Δεν μεταχειριζόταν καλά κάποιους παίκτες".
Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα» και τώρα στην διοίκηση των «πρασίνων» περιμένουν την εισήγηση του Νίκου Νιόπλια σχετικά με την ενίσχυση στη θέση του στόπερ. Ο 44χρονος τεχνικός κρίνει σκόπιμο να αποκτηθεί παίκτης που θα αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και ήδη εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις.
Ο Γκάμπριελ Παλέτα βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Για τον 23χρονο «πύργο» της Μπόκα Τζούνιορς υπάρχει ενδιαφέρον από το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής απαιτούνται 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν για τον Παλέτα στο «τριφύλλι». Από εκεί και πέρα ίσως να «παίξει» το όνομα του Μάρκο Ματεράτσι της Ίντερ. Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιοι ποδοσφαιριστές και αν τελικά θα αποχωρήσουν από την ομάδα, προκειμένου να καθοριστεί το μπάτζετ για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.
Με «βαρύ» πρόστιμο αναμένεται να τιμωρήσει τον Σίλβα Κλέιτον η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος μέσος «κόπηκε» από την δεκαοκτάδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αντί να παρακολουθήσει την αναμέτρηση από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ -όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός- αποχώρησε από το γήπεδο. Ο Κλέιτον είχε μπει στο «ψυγείο» από τον Χενκ Τεν Κάτε και εκεί που φαινόταν ότι θα επανενταχθεί σταδιακά στην ομάδα, υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.