11.12.09

Άγνωστοι πήραν την σορό του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου



Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ αύριο θα τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνό του, άγνωστοι, στη διάρκεια της νύκτας παραβίασαν τον τάφο του στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς και πήραν το λείψανό του.

    Οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο, στο οποίο αυτή βρισκόταν. Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο, χαρακτήρισε "γιγαντιαίο ανοσιούργημα" την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου, ενώ απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.


    Ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί, εκεί αύριο, και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

    "Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό", δήλωσε ο κ. Παντελίδης. Όπως είπε οι βάνδαλοι άνοιξαν τον τάφο και πήραν τη σορό αφήνοντας άδειο το φέρετρο.

    Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

    Η Κυπριακή Αστυνομία ανακρίνει τρία άτομα για τη σύληση του τάφου του τέως προέδρου Τ. Παπαδόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.