18.12.09

Κλειστά τα Τέμπη

Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσει το πρόβλημα με το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών μετά από τις κατολισθήσεις, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιάννης Οικονομίδης.


Με βάση τα δεδομένα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης, γίνεται ο προγραμματισμός των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του κοινού μέσω των παρακαμπτηρίων.

Ο κ. Οικονομίδης διευκρίνισε ότι το πρόβλημα με την κατολίσθηση δεν προήλθε από τα εκτελούμενα έργα για την κατασκευή σηράγγων στο σημείο των Τεμπών.

Ήδη στα Τέμπη έχουν έρθει ειδικοί από την Ελβετία, ενώ επιτόπου μεταβαίνει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Χθες το πρωί, κλιμάκιο υπαλλήλων της εταιρείας, που ασχολείται με την κατασκευή της σήραγγας, με δύο αυτοκίνητα και επικεφαλής τον Ιταλό διευθυντή, πήγαν στο σημείο για αυτοψία. Εκείνη την ώρα σημειώθηκε νέα πτώση βράχων. Ακούγοντας το θόρυβο, οι πέντε υπάλληλοι που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο, πρόλαβαν και εξήλθαν του οχήματος. Ο ιταλός διευθυντής όμως, που επέβαινε μόνος του στο άλλο αυτοκίνητο δεν πρόλαβε να βγει. Το όχημά του καταπλακώθηκε από ένα μεγάλο βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και αναμένεται να γίνει νεκροτομή.

Οι βράχοι, είχαν αρχίσει να αποκολλούνται από την Τρίτη, όποτε και έσκασαν τα λάστιχα ενός διερχόμενου φορτηγού. Η πτώση συνεχίστηκε και την Τετάρτη στο ίδιο σημείο ενώ η απόφαση να κλείσουν τα Τέμπη, προκειμένου να ελεγχθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης λήφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επιτόπου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις οι όποιες και εκτρέπουν την κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.