18.12.09

Εναλλακτικούς browsers θα προτείνουν στους χρήστες τα ίδια τα Windows

Η δεκαετής διαμάχη ανάμεσα στη Microsoft και τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ φαίνεται ότι τερματίζεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα Windows θα δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να διαλέξουν άλλο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο αντί για τον Internet Explorer.

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι καταναλωτές θα ωφεληθούν από αυτή την απόφαση αποκτώντας τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής για το ποιον browser θα χρησιμοποιούν» δήλωσε ικανοποιημένη η επίτροπος  Ανταγωνισμού της ΕΕ Νέλι Κρόες.
Στο τελευταίο επεισόδιο της πολυετούς νομικής διαμάχης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε τον Ιανουάριο τη Microsoft ότι παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού με την ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows.

Από τον προσεχή Μάρτιο, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα προβάλλει ένα αναδυόμενο παράθυρο το οποίο θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 12 διαφορετικά προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο:  Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, AOL, Maxthon, K-Meleon, Flock, Avant Browser, Sleipnir και Slim Browser.
Η λίστα των εναλλακτικών browser θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε εξάμηνο μέσω του Windows Update βάσει των προτάσεων που καταθέτουν ανεξάρτητες πηγές στην αγορά.
Με την κίνηση αυτή η Microsoft φαίνεται να γλιτώνει ένα νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων, μετά το πρόστιμο των 1,87 δισ. ευρώ που της είχε επιβληθεί για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στην ΕΕ.
Εναντίον της εταιρείας εξακολουθεί πάντως να εκκρεμεί έρευνα σχετικά με το κατά πόσον η Microsoft αποκρύπτει από ανταγωνιστές τους σημαντικά δεδομένα, τα οποία απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών που συνεργάζονται με τα Windows εξίσου καλά με τα αντίστοιχα προϊόντα της Microsoft.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.