28.11.09

Εξωγήινοι στην Γη

Οι εξωγήινοι βρίσκονται κιόλας στη Γη και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σύμφωνα με επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό της βουλγαρικής κυβέρνησης και οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται μάλιστα σε επαφή μαζί τους.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών, που ανήκει στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, εργάζονται αυτόν τον καιρό για την αποκρυπτογράφηση ενός πολύπλοκου πακέτου συμβόλων (πικτογραμμάτων) που τους εστάλησαν από τους... εξωγήινους, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ».
Από την πλευρά τους, οι εξωγήινοι βρίσκονται σε φάση απάντησης σε 30 ερωτήσεις που τους έστειλαν οι Bούλγαροι ερευνητές.

Σοβαρή περίπτωση παρενεργειών από το εμβόλιο της νέας γρίπης

Μία 77χρονη γυναίκα στη Σλοβενία, η οποία εμβολιάστηκε την Τετάρτη με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της, παρουσίασε καρδιακή αρρυθμία και καρδιακή ανακοπή, αλλά επανήλθε ο σφυγμός της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από τις σλοβενικές υγειονομικές αρχές.

"Βιονικό μάτι"

Ενας τυφλός άνδρας που πίστευε ότι δεν θα μπορέσει να κάνει ξανά απλά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα στη ζωή του, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, ανέκτησε μερικώς την όρασή του χάρη σε ένα «βιονικό» μάτι. Ο Πίτερ Λέιν από το Μάντσεστερ είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο στους οποίους εμφυτεύτηκαν εντός των οφθαλμών ηλεκτρονικοί δέκτες, οι οποίοι μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας χαρίζουν και πάλι το φως σε ανθρώπους που ζουν στο σκοτάδι.

Υβριδικός ιός γρίπης

Την πιθανότητα να συνδυαστεί η γρίπη των χοίρων με τη νόσο των πτηνών, η οποία έχει επανεμφανιστεί σε πέντε χώρες, ανακοίνωσαν χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο κορυφαίος κινέζος ειδικός Ζον Νανσάν. Στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ σημειώνει ότι το χειρότερο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει από μια πιθανή διασταύρωση της νέας γρίπης (Η1Ν1) και της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) θα ήταν ένας καινούργιος ιός, ο οποίος θα συνδυάζει τη μεταδοτικότητα της πρώτης και την υψηλή θνησιμότητα της δεύτερης. Ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι ο Η5Ν1 μεταδίδεται μέσω της επαφής με μολυσμένα πτηνά.

26.11.09

Σκόρδο εναντίον H1N1

Οι Σέρβοι, περιμένοντας το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Η1Ν1, προσπαθούν να προστατευτούν καταφεύγοντας στην … παραδοσιακή διατροφή. Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός «σερβικό εμβόλιο».

Εκφράστε τον θυμό σας για να σώσετε την καρδιά σας

Οι άνδρες που δεν εκφράζουν ανοιχτά τον θυμό τους όταν αισθάνονται ότι αδικούνται στον χώρο εργασίας τους αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου, προειδοποιούν σουηδοί ερευνητές του Ερευνητικού Ινστιτούτου για το Στρες στη Στοκχόλμη.

Νερό στον Άρη

Ενας τεράστιος ωκεανός κάλυπτε κάποτε το ένα τρίτο της επιφάνειας του Αρη, αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να υπήρχε κάποτε ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη, του οποίου, όπως αποδεικνύεται, το βόρειο μέρος ήταν τελικώς... γαλάζιο.

Η Γη αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων

Ο πλανήτης μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και χρειάζεται 18 μήνες για να αναπαράγει τους πόρους που οι άνθρωποι καταναλώνουν σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανικής ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε από περίπου εκατό χώρες το «Global Footprint Network», δείχνουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τους πόρους και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα με ένα ρυθμό 44% ταχύτερο από αυτόν που η Γη μπορεί να ανανεώσει και να απορροφήσει.

ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Πανηγυρικά επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή του. Ποια είναι όμως η προέλευσή του, ποια η ποσότητά του και- κυρίως- πώς μπορεί να αντληθεί και να αξιοποιηθεί; 

 Το αμερικανικό διαστημόπλοιο LRCΟSS επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την ύπαρξη
νερού στη Σελήνη, υπολογίζοντας την περιεκτικότητα του σεληνιακού εδάφους σε αυτή τη χημική ένωση. Η επιστημονική σημασία αυτού του γεγονότος είναι πολύ μεγάλη για την κατανόηση της γεωλογίας καθώς και των χημικών και φυσικών διεργασιών στην επιφάνεια του δορυφόρου μας. Η πρακτική εκμετάλλευσή του όμως, για την εγκατάσταση βάσεων στη Σελήνη ή σε άλλα ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος, δεν θα πρέπει να αναμένεται στο ορατό μέλλον, εξαιτίας του απαγορευτικού κόστους που επιβάλλει σε ένα τέτοιο εγχείρημα η διαθέσιμη σήμερα τεχνολογία διαστημικών ταξιδιών.

Εντοπίστηκε και δεύτερο σκουλήκι που μολύνει «ξεκλειδωμένα» iPhone

Το δεύτερο «σκουλήκι» που εντοπίστηκε να μολύνει κινητά τηλέφωνα iPhone δεν είναι «αθώο» όπως το πρώτο, καθώς προσπαθεί να αποσπάσει κωδικούς πρόσβασης σε online τράπεζες, προειδοποιεί η φινλανδική εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών F-Secure.  Προς το παρόν, πάντως, τα κρούσματα περιορίζονται στην Ολλανδία.

24.11.09

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Στη μείωση του στρες που προκαλούν οι γιορτές των Χριστουγέννων αποφάσισε να συμβάλλει μία αλυσίδα ξενοδοχείων στη Βρετανία, κάνοντας σημαντική έκπτωση σε όσους στείλουν για διακοπές την... πεθερά τους.

ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ FACEBOOK

Γυναίκα από τον Καναδά η οποία είχε πάρει αναρρωτική άδεια καθώς έπασχε από κατάθλιψη έχασε το επίδομα επειδή η ασφαλιστική εταιρεία ανακάλυψε φωτογραφίες στο Facebook που την έδειχναν να διασκεδάζει