5.12.09

Διαβάστε ποιός ποδοσφαριστής της ΑΕΚ είναι ο μόνος που πληρώθηκε





Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ περιμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος και ο μοναδικός που δεν αγωνιά είναι αυτός που δεν παίζει και βρίσκεται από την αρχή της σεζόν σε άδεια διαρκείας.

3.12.09

Ελληνική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια

Γνωρίστε την ελληνική απάντηση στη γνωστη Wikipedia! Η «Γνώσις» είναι η ελεύθερη ελληνική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική εργασία και βοήθεια των χρηστών της και προσφέρει δωρεάν πληροφορίες για τον άνθρωπο, τον κόσμο, την Ιστορία και τον πολιτισμό. Στόχος της, όπως αναφέρεται και στον ίδιο τον ιστότοπο, είναι «η απελευθέρωση της σκέψης και της έρευνας, μακριά από στερεότυπα. Ζητούμενο είναι η δημιουργική και συνθετική λύτρωση της σκέψης, κάτι δηλαδή που ο καθένας μπορεί να πετύχει κατακτώντας βήμα βήμα τη γνώση». Συγγραφείς της www.gnwsis.gr είναι όλοι οι χρήστες που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στη διάδοση πληροφοριών. Εκτός των άλλων θα βρείτε και links για άλλες διαδικτυακές πηγές γνώσης.

2.12.09

"Μαύρη οθόνη του θανάτου" σε υπολογιστές (οδηγίες)

Η Microsoft εξετάζει αναφορές για περιπτώσεις χρηστών που εγκατέστησαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας για διάφορες εκδόσεις των Windows και κλειδώθηκαν έξω από τους υπολογιστές τους λόγω της «μαύρης οθόνης του θανάτου» -το μόνο που βλέπουν είναι μια μαύρη επιφάνεια εργασίας.

Ιστοσελίδα στην γλώσσα των Αρχαίων Ελληνικών

Ειδήσεις και χρηστικές πληροφορίες του σύγχρονου κόσμου στη γλώσσα του Πλάτωνα, του Θουκυδίδη και του Ευριπίδη παρέχει η πρωτοποριακή ιστοσελίδα http://www.akwn.net/, δημιούργημα του αρχαιολάτρη ισπανού καθηγητή κ. Χουάν Κοντέρχ. Ο κ. Κορντέρχ, ο οποίος διδάσκει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά στο Πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους της Σκωτίας, προχώρησε στη δημιουργία της πρωτότυπης ιστοσελίδας, όπως λέει ο ίδιος, «σε μια προσπάθεια να “απαντήσω” στους τρεις δικτυακούς τόπους που ανεβάζουν ειδήσεις και πληροφορίες στα λατινικά» .

1.12.09

Κρούσμα μετάλλαξης του Η1Ν1 στην Ιταλία

Κρούσμα μετάλλαξης του ιού της νέας γρίπης H1N1, όμοιο με αυτό που σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου στη Νορβηγία, εντοπίσθηκε σε έναν ασθενή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ιταλικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο νέος μεταλλαγμένος ιός δεν βρίσκεται σε φάση εξάπλωσης.«Το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας εξέτασε περίπου εκατό στελέχη (του ιού) που εντοπίσθηκαν αυτούς τους τελευταίους μήνες σε ασθενείς σε διάφορες ιταλικές περιφέρειες και η μετάλλαξη ξαναβρέθηκε ως τώρα σε ένα μόνον ασθενή, ο οποίος πάσχει από σοβαρή πνευμονία», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Από 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο


Σε εφαρμογή τίθεται από τις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο θα ισχύσει έως τις 4 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ως εξής:

Στον Λάιονελ Μέσσι η χρυσή μπάλλα για το 2009


Ο κυνηγός της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής Λάιονελ Μέσσι είναι ο κάτοχος της χρυσής μπάλας για το 2009, σύμφωνα με την ψηφοφορία που διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό «France Football».
Στην ψηφοφορία παίρνουν μέρος δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. Ο 22χρονος Μέσσι διαδέχεται στη θέση του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίο είχε απονεμηθεί το ίδιο βραβείο για το 2008.
Το αστέρι και σκόρερ της Μπαρτσελόνα γεννήθηκε στο Ροζάριο, της Σάντα Φε, στις 24 Ιουνίου του 1987.
Η λαμπρή καριέρα του ξεκίνησε από μικρή ηλικία αφού όταν ήταν 13χρόνων ενσωματώθηκε στην πρωταθλήτρια της Ισπανίας. Τρία χρόνια αργότερα ο τότε προπονητής της ομάδας, Φρανκ Ράικαρντ, τον ξεχώρισε και τον έβαλε να παίξει σε φιλικό εναντίον της Πόρτο.

30.11.09

ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΝΤ΄ ΑΝΤΑΡΙΟ «Ποτέ δεν είχα ξαναδεί τόσο πάθος»



Οι εκμυστηρεύσεις της συνοδού πολυτελείας για τη βραδιά που έκανε σεξ με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο βιβλίο το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.H σκηνή διαδραματίζεται στην κλασική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «Αμαρκορντ». Μια πόρνη σκαρφαλώνει στο κρεβάτι και προσκαλεί έναν ιταλό αριστοκράτη να υποταχθεί στα θέλγητρά της: «Ευχαριστηθείτε, Πρόεδρε» («Gradisca Ρresidente»), του λέει. Η φράση έμεινε θρυλική. Τριανταέξι χρόνια μετά την ταινία, ωστόσο, ξανάρχεται στην επικαιρότητα περισσότερο έντονα από ποτέ. Αποτελεί τον τίτλο του βιβλίου της Πατρίτσια Ντ΄ Αντάριο στο οποίο η συνοδός πολυτελείας περιγράφει τις «αναμνήσεις» της από τον 73χρονο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέροντας ρητά για πρώτη φορά ότι έκανε σεξ με τον ιταλό πρωθυπουργό.

29.11.09

Στο νοσοκομείο ο Π. Ψωμιάδης

Στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο εισήχθη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με δύσπνοια και αφωνία, λίγη ώρα μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

  Τα συμπτώματα ήταν εμφανή τις τελευταίες μέρες και η κατάσταση επιδεινώθηκε χθές όταν με μεγάλη δυσκολία πήγε να ψηφίσει και δεν ήταν σε θέση να αρθρώσει τη δήλωση στους δημοσιογράφους.

Επιστήμονας και πόρνη



Η αγγλίδα επιστήμονας που κρυβόταν για χρόνια πίσω από τη διάσημη πόρνη-μπλόγκερ με το ψευδώνυμο «Βelle De Jour» («Ωραία της Ημέρας») παραδέχτηκε ότι σήμερα της λείπει η ευχαρίστηση που ένιωθε ως ακριβοπληρωμένο και μυστηριώδες κολ γκερλ.