26.12.09

Με αμερικανική βίζα ταξίδεψε από τη Νιγηρία ο επίδοξος βομβιστής της Delta

Ο άνδρας που προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη κατά την διάρκεια πτήσης από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ επιβιβάστηκε στο Λάγος της Νιγηρίας και είχε «έγκυρη» αμερικανική βίζα, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές αρχές.

«Ο άνδρας έφτασε από το Λάγος στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ και επιβιβάστηκε στην ανταπόκριση για το Ντιτρόιτ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του εθνικού συντονιστικού κέντρου κατά της τρομοκρατίας (NCTB).

«Ο Νιγηριανός που συνελήφθη είχε στην κατοχή του έγκυρη αμερικανική βίζα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος, ένα Airbus 330, που εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με 278 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα, άρχισε τη διαδικασία προσγείωσης.

Πρωταγωνιστής τροχαίου ο Μπενμζεμά στο νησί Ρεϊνιόν


Ατύχημα με το αυτοκίνητό του είχε ο Καρίμ Μπενζεμά στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού όπου ταξίδεψε για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Η κίτρινη Λαμποργκίνι που είχε νοικιάσει ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε στο κράσπεδο σε στροφή. Ευτυχώς ο Γάλλος ποδοσφαιριστής δεν τραυματίστηκε και μόνο το αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Μπενζεμά είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό του και στη Μαδρίτη και μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του, όταν προσέκρουσε σε τοίχο.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Αναψε βεγγαλικό εν πτήσει,υπόνειες για απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος



   Ένας επιβάτης διεθνούς αεροπορικής πτήσης προκάλεσε πυρκαγιά ανάβοντας ένα βεγγαλικό λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πτήσης της Delta Airlines από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, που μετέφερε 278 επιβάτες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το επεισόδιο, σχετίζεται με την τρομοκρατία. "Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Πήτερ Κίνγκ, μέλος της επιτροπής για την Εσωτερική Ασφάλεια, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο ύποπτος μέσα στο αεροπλάνο προσπάθησε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό και συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Δανεικά από τον κουμπαρά των παιδιών



   Περίπου το ένα τέταρτο (22%) των Βρετανών παραδέχονται ότι δανείστηκαν από τις οικονομίες των παιδιών τους το 2009 για να πληρώσουν λογαριασμούς, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα ή να χρηματοδοτήσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Βρετανία.

    Το 44% των Βρετανών δανείστηκαν μεταξύ 200 και 500 λίρες (222 με 556 ευρώ) από τους κουμπαράδες των παιδιών τους σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου OnePoll για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Engage.

"Έφυγε" ο Κιμ Πικ, ο αληθινός Rain Man

Ο Κιμ Πικ, ο άνδρας που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρέιμοντ Μπάμπιτ στη ταινία "Rain Man" πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 58 ετών από καρδιακή προσβολή σε νοσοκομείο του Σολτ Λέικ στη Γιούτα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Salt Lake City Tribune, ο Κιμ Πικ, ο οποίος έγινε διάσημος για την ασύγκριτη φωτογραφική του μνήμη υπέφερε τις τελευταίες εβδομάδες από λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Στη μεγάλη οθόνη τον Κιμ Πικ ενσάρκωσε ο Ντάστιν Χόφμαν με την ταινία "Ο άνθρωπος της βροχής" να κυκλοφορεί το 1988 και να αποσπά 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου.
"Ήταν μοναδικό. Η μνήμη και οι γνώσεις του ήταν απλά απίστευτες" δήλωσε ο νευροψυχίατρος Ντάνιελ Κρίστενσεν στο Πανεπιστημίου της Γιούτα.
Αιτία της ιδιαιτερότητας του Κιμ Πικ ήταν μία εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια της γέννησης του. Μεγαλώνοντας ο Κιμ αποφάσισε να ζήσει απομονωμένος και φυσικά διαβάζοντας χιλιάδες βιβλία.
Ο άνθρωπος αυτός αν και δε μπορούσε να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες μπορούσε να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια το 99% του περιεχομένου των 9.000 βιβλίων, που είχε διαβάσε στη ζωή του.
"Σε 16 μήνες είχε διαβάσει όλον τον Σαίξπηρ, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη" ανέφερε στην εφημερίδα ο πατέρας του Κιμ, Φραν Πικ.

25.12.09

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗ.
 

ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Οι μέρες των Χριστουγέννων έφτασαν. Όλα τα σπίτια, οι δρόμοι, οι πλατείες, τα μαγαζιά είναι γεμάτα με στολίδια και λαμπιόνια που χορεύουν στο ρυθμό των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου αντικρίζεις στολισμένα δεντράκια να φαίνονται στην άκρη του παραθυριού από κάθε σπίτι. Την ημέρα των Χριστουγέννων  όλες οι οικογένειες και οι παρέες σε κάθε γωνιά του κόσμου είναι μαζεμένες γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα πολυπόθητα δώρα να μας κρατούν σε αγωνία  κάνοντας έτσι συζητήσεις, αστεία και παίζοντας διάφορα παιχνίδια για να ξεχνιέται το μυαλό μας και η ώρα να κυλά ευχάριστα… οι παππούδες από την άλλη πλευρά  καθισμένοι  δίπλα στο αναμμένο τζάκι διηγούνται παλιές ιστορίες στα εγγόνια τους… ώσπου η μυρωδιά από το φαγητό της μαμάς ξεπροβάλει από την κουζίνα και αποσπά την προσοχή όλων…
Η οικοδέσποινα του σπιτιού λοιπόν πρέπει να ετοιμάσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όλα πρέπει να είναι τέλεια για εκείνη τη βραδιά. Γι’ αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα έτσι λίγο πιο… εύκολα για κάθε νοικοκυρά, προτείνοντας σας κάποιες συνταγές για το τραπέζι των Χριστουγέννων…
Για κυρίως πιάτο προτείνουμε:
 
Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα
Υλικά:

3 ½  με 4 κιλά γαλοπούλα
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
½  κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
5-6 κάστανα ψημένα
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τον κιμά με το βούτυρο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό βράζουμε το μείγμα μέχρι να απορροφήσει το νερό. Ρίχνουμε τα κάστανα κομμένα και το μαϊντανό. Αφαιρούμε τα εντόσθια από τη γαλοπούλα αν υπάρχουν, την πλένουμε και την γεμίζουμε με τη γέμιση. Ράβουμε την κοιλιά της με μία χοντρή κλωστή και επίσης δένουμε τα μπούτια και τις φτερούγες της. Αφού αλείψουμε την γαλοπούλα με βούτυρο την βάζουμε στην γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε σε θερμοκρασία 250ο βαθμών  μέχρι  να κοκκινίσει. Αφού κοκκινίσει την σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150ο βαθμούς και την αφήνουμε να σιγοψήνετε για περίπου 2 με 3 ώρες ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Τώρα αν θέλετε να προσθέστε και πατάτες 1 ώρα  περίπου πριν ψηθεί τελειωτικά η γαλοπούλα ανοίγετε την γάστρα και ρίχνετε μέσα τις πατάτες και δυναμώστε τον φούρνο στους 250ο βαθμούς.       

Συνοδευτικό  πιάτο προτείνουμε:
Ρολό χοιρινό
Υλικά:

3 κιλά πανσέτα χοιρινή
100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε ραβδάκια
50 γρ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε ραβδάκια
50 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ραβδάκια
1 ντομάτα σε φέτες (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
2 μεγάλα καρότα σε ραβδάκια
Αλάτι, πιπέρι και θρούμπι
1 ποτήρι νερό ή κρασί λευκό

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε πει στο κρεοπώλη μας ότι θα χρησιμοποιήσουμε την πανσέτα για ρολό, μας την ετοιμάζει ανάλογα. Ανοίγουμε λοιπόν την πανσέτα και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θρούμπι. Απλώνουμε παντού τις φέτες της ντομάτας, τις πιπεριές, το καρότο, το κεφαλοτύρι,  το σκόρδο και τυλίγουμε σε ρολό. Τώρα ή το βάζουμε σε δίχτυ ή το δένουμε σε τρία μέρη, τις δύο άκρες και την μέση με ένα σκοινάκι. Αφού αλείψουμε το ρολό με λάδι το βάζουμε στη γάστρα πάνω στη σχάρα και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ή κρασί λευκό και προαιρετικά πάπρικα γλυκιά. Το ψήνουμε στους 200ο βαθμούς για περίπου 2 ώρες συμπληρώνοντας και άλλο νερό αν χρειαστεί. Όταν έχει πλέον ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε ροδέλες.  
και για  γλυκό προτείνουμε:
Καρυδόπιτα με παγωτό
Υλικά:

(για ταψί No 32)
10 αυγά
10 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές τις σούπας φρυγανιά τριμμένη
10 κουταλιές τις σούπας καρύδι τριμμένο
½  κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη 
½  κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ ή 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
Σιρόπι:

3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
2 ξυλάκια κανέλας
3 ξυλάκια γαρίφαλο
και το φλοιό ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού.


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη τα χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα. Αφού έχουμε αλείψει το ταψί μας με λίγο λάδι ή βιτάμ ρίχνουμε το μίγμα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι. Κόβουμε το γλυκό σε σχήμα ρόμβου και το σερβίρουμε με παγωτό κρέμα ή καϊμάκι.
Κείμενο: Χαρά Μπατζάβαλη

24.12.09

Θεσσαλονίκη - Κατασχέθηκαν είκοσι έξι τόνοι ακατάλληλα κάστανα



Είκοσι έξι τόνοι ακατάλληλα για κατανάλωση κάστανα, προέλευσης Κίνας, κατέσχεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, στα δείγματα που έλαβαν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας, διαπιστώθηκε σήψη σε ποσοστό πάνω από 80%. Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για εμπορία και διάθεση στην κατανάλωση και δεν επιτράπηκε η εισαγωγή του στην Ελλάδα.

Ουζουνίδης "Αριστες οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο"


«Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο ήταν και είναι πάρα πολύ καλές», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Κώστα Πηλαδάκη. Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προπονητή και του προεδρου της ΑΕΛ, στο "αρχηγείο" του τελευταίου, στη Γλυφάδα. Παρουσία του αντιπρόεδρου, Κώστα Κωνστάντου, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους "βυσσινί", αφού πρώτα λύθηκε η όποια παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί, την οποία ο Ουζουνίδης απέδωσε σε "λανθασμένη ερμηνεία" των λεγομένων του.

«Η διοίκηση πάντα προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα "θέλω" μου. Αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψαν. Ο πρόεδρος προσπαθεί να υλοποιήσει αυτά που εγώ ζητάω», είπε ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "Sportlarissa.gr" και επίσης τόνισε: «Ήταν μία προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση, όπου εξετάσαμε κάποιες περιπτώσεις παικτών που μας ενδιαφέρουν και κάναμε τον απολογισμό του πρώτου γύρου. Μιλήσαμε για το αγωνιστικό κομμάτι και εξετάσαμε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα δεν έχει την πορεία που θα θέλαμε.

Ολυμπιακός: Πρόσω ολοταχώς για Μπεν Αρφά, Μπούτου


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της μεταγραφής του Χατέμ Μπεν Αρφά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες εμφανίζονται σίγουροι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρότι ο γαλλικός Τύπος αναφέρει ότι ο 22χρονος άσος δεν επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα.
Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν κάνει πρόταση 8 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι Γάλλοι θέλουν έναν καλύτερο διακανονισμό. Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, αλλά ο Μπεν Αρφά φαίνεται πως καθυστερεί τις εξελίξεις.
«Πράγματι, ο ποδοσφαιριστής μάς έχει μεταφέρει ότι προτεραιότητά του είναι κάποιο πιο δυνατό πρωτάθλημα. Ωστόσο, πρόταση άλλη δεν υπάρχει. Και η Μαρσέιγ μαζί μας συζητάει και είμαστε πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία. Συζητάμε, και μετά θα πει η Μαρσέιγ “συγγνώμη δεν έρχεται ο παίκτης”; Η λογική λέει ότι θα τον πείσει τον παίκτη να έρθει. Άλλωστε, ο παίκτης έδειξε ενδιαφέρον και μόνο που έστειλε τον εκπρόσωπό του εδώ στην Ελλάδα και τα είπαμε», είναι το σκεπτικό της διοίκησης.

Παναθηναϊκός: Πρώτος στόχος ο Παλέτα


Ο Παλέτα φέρεται να είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Νίκος Νιόπλιας για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός χαίρει της εκτίμησης του τεχνικού του «τριφυλλιού» αλλά και του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Εφόσον, λοιπόν, οι πράσινοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία κίνηση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε, θα …κοιτάξουν πρώτα την επιλογή του άσου της Μπόκα Τζούνιορς.
Το σημαντικό, βέβαια, είναι στον Παναθηναϊκό να αποφασίσουν ότι θα κινηθούν αυτή την μεταγραφική περίοδο για κεντρικό αμυντικό. Ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να έχει εκφράσει την άποψη ότι χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας αλλά, όμως, και αυτός και από την ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν ότι θα αναζητήσουν περιπτώσεις παικτών με καλύτερα στοιχεία από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη ανάμεσα στον Νικόλαο Πατέρα, στον Κώστα Αντωνίου και τους Νίκο Νιόπλια και Κριστόφ Βαζέχα. Σε αυτή θα ληφθεί η απόφαση για το εάν θα γίνει κίνηση για στόπερ.

Μπάγεβιτς "Δεν αφήνω την ΑΕΚ"

Αρνητική ήταν η απάντηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πρόταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, σε ό,τι αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.


Ο Σέρβος προπονητής της ΑΕΚ με δηλώσεις του στο contra.gr τόνισε ξεκάθαρα πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ένωση: "Σήμερα δέχτηκα τηλεφώνημα από τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας (σ.σ. Ελμίρ Πιλάτες) που μου μετέφερε επισήμως το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της εθνικής Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Του απάντησα, αυτό που έχω πει και τις προηγούμενες μέρες. Ότι είμαι στην ΑΕΚ, ότι δεν μπορώ να την παρατήσω".

Επίσης ο 61χρονος τεχνικός επισήμανε πως δεν είχε την παραμικρή ενόχληση από κάποιο μέτοχο της ΠΑΕ, μετά τις δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (είχε πει πως "...δεν υπάρχει κανείς για να μου πει να φύγω").

Γραμμή βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ για απεξάρτηση των παιδιών από το Ίντερνετ

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων "Π & A Κυριακού", έχει δημιουργήσει τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ με αριθμό 800 11 800 15.
Η Γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης - κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.

Οι άγγελοι ποτέ δεν θα μπορούσαν να πετάξουν με τέτοια ανατομία, σύμφωνα με μελέτη επιστήμονα


Ακόμα και αν οι άγγελοι υπάρχουν, μάλλον θα μετακινούνται με κάποιο άλλο τρόπο και όχι με τα φτερά τους, επειδή πολύ απλά η φυσιολογία και η ανατομία του σώματός τους δεν τους επιτρέπει να πετάνε -ούτε τώρα ούτε ποτέ στο μακρινό παρελθόν- σύμφωνα με την πρωτότυπη μελέτη ενός βρετανού βιολόγου.

Ο καθηγητής Ρότζερ Γουότον του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), σε εργασία του στο περιοδικό "Opticon" του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", σύγκρινε τη φυσιολογία όλων των ειδών που πετάνε, με τις γνώριμες αναπαραστάσεις των φτερωτών αγγέλων και νεράιδων που απεικονίζονται, εδώ και αιώνες, να φέρνουν βόλτες στους ουρανούς. Το συμπέρασμά του είναι ότι, από ανατομική-φυσιολογική πλευρά, οι άγγελοι με τα ανθρώπινα χέρια και τις μεγάλες φτερούγες στην πλάτη ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιες πτήσεις, ούτε καν να απογειωθούν από το έδαφος.

Ο πιο ηλικιωμένος ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη: μια βαλανιδιά-μαθουσάλας ηλικίας 13.000 ετών


Όταν το δέντρο αυτό άρχισε τη ζωή του, στον πλανήτη μας επικρατούσε ακόμα η τελευταία εποχή των παγετώνων και οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει τη γεωργία, ούτε είχαν χτίσει τις πρώτες πόλεις στη Μεσοποταμία. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου θα κτίζονταν μετά από πολλές χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, έπειτα από 13.000 περίπου χρόνια, η συγκεκριμένη βαλανιδιά ατενίζει αγέρωχα το πέρασμα του χρόνου και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι ο γηραιότερος γνωστός οργανισμός που ζει πάνω στη Γη.

Το δέντρο-μαθουσάλας, που ανήκει στο είδος Quercus palmeria, βρίσκεται κάπου στους ανεμοδαρμένους λόφους Τζουρούπα της νότιας Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και η ανακάλυψή της ηλικίας του έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας υπό τον καθηγητή Τζέφρι Ρος-Ιμπάρα, ενώ η σχετική επιστημονική παρουσίαση έγινε στο περιοδικό "PloS ONE", σύμφωνα με τη βρετανική "Ιντεπέντεντ".

ΠΟΥ : Ήπια η πανδημία της νέας γρίπης

Η πανδημία της νέας γρίπης είναι ήπια, αλλά προσβάλλει και ορισμένες φορές σκοτώνει πιο νέους ανθρώπους σε σύγκριση με την εποχιακή γρίπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό 
Υγείας.
Η σύγκριση του αριθμού των θανάτων από την πανδημία του ιού Η1Ν1 με εκείνον από την εποχιακή γρίπη, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. "Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να θεωρεί τις συνέπειες από την πανδημία γρίπης ως ήπιες. Τα ακριβή στοιχεία για τη θνησιμότητα αναμένονται ένα ή δύο χρόνια αφότου φθάσει στην κορύφωσή της η πανδημία", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο ιός Η1Ν1 έχει σκοτώσει τουλάχιστον 10.582 άτομα σε όλο τον κόσμο από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πρόκειται μόνο για περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Τα σχετικά τεστ έχουν υψηλό κόστος και σε αρκετές φτωχές χώρες δεν ερευνώνται τα αίτια θανάτου, καθώς είναι συνηθισμένοι οι θάνατοι από αναπνευστικά προβλήματα, περιλαμβανομένης της πνευμονίας, επισημαίνει ο ΠΟΥ.
"Για αρκετούς λόγους, αυτοί οι αριθμοί δεν δίνουν την ακριβή εικόνα της θνησιμότητας στη διάρκεια της πανδημίας, που είναι αναμφίβολα υψηλότερη απο την εικόνα που δείχνουν οι εργαστηριακώς επιβεβαιωμένες περιπτώσεις", τονίζει ο ΠΟΥ.
Η εποχιακή γρίπη σκοτώνει από 250.000 έως 500.000 ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτή είναι εκτίμηση που βασίζεται σε στατιστικά μοντέλα. Σε επιδημίες εποχιακής γρίπης εκτιμάται ότι το 90% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένα άτομα, "που συχνά πάσχουν από μία ή περισσότερες χρόνιες ασθένειες", σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
"Σε σύγκριση με την εποχιακή γρίπη, ο ιός Η1Ν1 προσβάλλει μία πολύ νεώτερη ηλικιακή ομάδα σε όλες τις κατηγορίες- αυτούς που προσβάλλονται πιο συχνά, νοσηλεύονται, εισάγονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και πεθαίνουν", επισημαίνουν οι επιστήμονες του διεθνούς οργανισμού.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ)

Η ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Όταν λέμε κρύο εννοούμε κρύο. Ο υδράργυρος κατεβαίνει ακόμη και στους μείον πενήντα βαθμούς κελσίου και μια μικρή έξοδος για τις απαραίτητες αγορές στο μαγαζάκι της γωνίας μπορεί να καταλήξει σε κρυοπάγημα.

Το Γιακούτσκ είναι μια απομακρυσμένη πόλη στην ανατολική Σιβηρία με 200 χιλιάδες κατοίκους. Απέχει από τη Μόσχα έξι ώρες με το αεροπλάνο. Το εισιτήριο με επιστροφή κοστίζει 500 λίρες, ένα υπέρογκο ποσό για μία περιοχή που ο μηνιαίος μισθός είναι 250 λίρες.
Τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία στην πόλη είναι κοντά στους -41ο C.
Όταν οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές ένα πέπλο ψύχους καλύπτει τα πάντα και η ορατότητα δεν είναι δυνατή πέρα από τα δέκα μέτρα. Είναι Χριστούγεννα και την πλατεία της πόλης στολίζει ένα παγωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί κοντά στο άγαλμα του Λένιν. Όσοι ντόπιοι έχουν ξεμυτίσει από τα σπίτια τους είναι τυλιγμένοι με γούνες.
Το Γιακούτσκ είναι πρωτεύουσα της Γιακουτίας, μιας περιοχής ίσης με τη μισή Ευρώπη αλλά μόνο με ένα εκατομμύριο κατοίκους. Σύμφωνα με τους ντόπιους υπάρχουν τόσες λίμνες και ποτάμια στο έδαφός της,  που λέγεται ότι κάθε κάτοικος της περιοχής μπορεί να έχει από μία λίμνη και ένα ποτάμι δικά του.
Ένας τοπικός μύθος θέλει  το Θεό της δημιουργίας να πετάει πάνω από όλη τη γη μοιράζοντας αγαθά  και όταν φτάνει πάνω από τη Γιακουτία να μουδιάζουν τα δάχτυλά του από το κρύο να ανοίγουν και να πέφτουν όλα τα αγαθά σε αυτή .

22.12.09

Ο Μπάγεβιτς φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής Βοσνίας


Οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βοσνίας συνεδρίασαν το πρωί της Τρίτης και αποφάσισαν πως ο προπονητής που θέλουν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Εκτός του 62χρονου Σέρβου τεχνικού της ΑΕΚ, υποψήφιοι είναι επίσης οι Σεργκέι Μπαρμπάρεζ, Λιούπκο Πέτροβιτς, Μεχμέντ Μπατζάρεβιτς, Σάφετ Σούσιτς, Μπλαζ Σλίσκοβιτς, Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς και Σρέτσκο Κάτανετς.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σουλεϊμάν Κολάκοβιτς, με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου, επιβεβαίωσε πως ο Σερβοέλληνας τεχνικός της «Ένωσης» είναι το πρώτο όνομα στη λίστα των υποψηφίων. «Οι υποψήφιοι για την θέση του προπονητή, είναι αυτοί που έχουν γράψει τα ΜΜΕ. Δεν θα τα επαναλάβω, όλοι τους ξέρουμε πια. Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις μαζί τους τις επόμενες ημέρες».

Μπασινάς: "Είμαι ανεπιθύμητος στην Πόρτσμουθ"


Την επιθυμία να αποχωρήσει από την Πόρτσμουθ και να μετακινηθεί σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται, προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στην Εθνική εν όψει Μουντιάλ εξέφρασε ο Άγγελος Μπασινάς.
«Είναι ξεκάθαρο πως είμαι ανεπιθύμητος στην Πόρτσμουθ. Για να είμαι στο Μουντιάλ θα πρέπει να αγωνίζομαι τακτικά», δήλωσε ο 33χρονος μεσοαμυντικός, που φέτος έχει μόλις 49 λεπτά συμμετοχής στην Premiership, καθώς και δύο 90λεπτα στο Λιγκ Καπ. Το συμβόλαιο του Άγγελου Μπασινά με τους «pompeys» λήγει τον Ιούνιο του 2010.

Κλίμα: Ο Μπαν Κι-Μουν απευθύνει έκκληση για την επίτευξη δεσμευτικής συμφωνίας εντός του 2010

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, προέτρεψε χθες τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για την επίτευξη, το προσεχές έτος, μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα.Η Συμφωνία της Κοπεγχάγης δεν είναι φιλόδοξη όσο περιμέναμε, δήλωσε ο κ. Μπαν στον Τύπο, μόλις επέστρεψε από τη δανική πρωτεύουσα. Ωστόσο, αποτελεί μια αρχή – μια ουσιαστική αρχή. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαν κάλεσε τους ηγέτες του πλανήτη να «δεσμευθούν άμεσα για την αναζήτηση μιας νομικά δεσμευτικής παγκόσμιας συνθήκης για την κλιματική υπερθέρμανση, μέσα στο 2010». Ο ίδιος εκτιμά ότι η πρόκληση για τον ΟΗΕ συνίσταται στην εξασφάλιση της απαραίτητης πολιτικής βούλησης και την μετουσίωσή της σε πράξη.Ο επικεφαλής του ΟΗΕ τόνισε πως θα συστήσει, στις αρχές του προσεχούς έτους, μια επιτροπή υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη και τις κλιματικές αλλαγές, η οποία θα ασχοληθεί διεξοδικά με τα θέματα αυτά.
Ένας εκ των στενών συνεργατών του, ο Ρόμπερτ Ορ, τόνισε από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Κοπεγχάγη αποτελεί μια βάση επί της οποίας μπορούν να στηριχθούν οι διαπραγματεύσεις για μια συνθήκη. (AFP)

ΕΥΡΩΠΗ: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η φονική κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 80 και τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους -33ο C, προκαλώντας συγκοινωνιακό χάος για εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο υψηλότερος αριθμός νεκρών καταγράφεται στην Πολωνία όπου έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, κυρίως άστεγοι. Σημαντικές ανθρώπινες απώλειες έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, όπως την Ουκρανία, την Αυστρία και τη Γερμανία.
Σημαντικά προβλήματα έχουν σημειωθεί σε συγκοινωνιακά δίκτυα πολλών χωρών προκαλώντας σειρά ατυχημάτων και ουρές ακινητοποιημένων οχημάτων. Πολλά οδικά δίκτυα στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν και χθες κλειστά εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων.
Έντονα προβλήματα και σημαντικές καθυστερήσεις συνεχίζουν να καταγράφονται και στους διεθνείς αερολιμένες πολλών χωρών. Η British Airways ακύρωσε χθες το απόγευμα όλα τις πτήσεις της, εσωτερικές και διεθνείς, από και προς το αεροδρόμιο του Heathrow. Μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων καταγράφονται και στα αεροδρόμια της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Γιορτινό κουπόνι διαζυγίου

Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα και παράλληλα ο γάμος σας ή ο γάμος ενός φίλου σας κλυδωνίζεται, η ιδανική λύση είναι τα κουπόνια... διαζυγίου.
Ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο προσφέρει χριστουγεννιάτικα κουπόνια για δωρεάν συμβουλές διαζυγίου.

Η εταιρία Lloyd Platt & Company, η οποία κανονικά χρεώνει 530 δολάρια για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες, ανακοίνωσε ότι έχει κατακλυστεί από εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας που εγκαινίασε
αυτή την πρωτοβουλία.
Μέχρι στιγμής, έχουν πουληθεί περισσότερα από 60 κουπόνια έναντι 125 λιρών για συνεδρία μισής ώρας με έναν από τους δικηγόρους του γραφείου που ασχολείται με διαζύγια.
Η ιδρύτρια της εταιρίας, Βανέσα Λόιντ Πλατ, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από την ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλιά.
"Φαίνεται ότι έχουν απήχηση σε ένα ευρύ κοινό που αναζητούν αυτό το "πρέπει να το αποκτήσω" δώρο για τα Χριστούγεννα", είπε.

Ύμνοι Αντωνιάδη για Νιόπλια


Για την αλλαγή προπονητή και την πορεία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρθηκε ο α` αντιπρόεδρος των «πρασίνων», Αντώνης Αντωνιάδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.
"Πιστεύω πως το κακό σημείο του ΠΑΟ ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Βέβαια κερδίζαμε αλλά δεν ήμασταν ευχαριστημένοι, κοιτάγαμε μόνο τους 3 βαθμούς και όχι το καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχει αλλαγή ψυχολογίας για την ομάδα με την έλευση του Νιόπλια. Έχει το χάρισμα να μιλάει στους παίκτες, παρακολουθεί την παγκόσμια εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Και εγώ έχω επαφές με τα παγκόσμια δρώμενα και παρακολουθώ όμως δεν είναι ίδια με τη γνώση του Νιόπλια. Βλέπει πολλά πράγματα και είναι πολύ καλός στη δουλειά του και άμα συνεχίσει έτσι, θα πάει μια χαρά και θα γίνει ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Είναι ποδοσφαιρόφατσα και είναι πολύ καλό παιδί.

Ολυμπιακός: Πλησιάζει τον Μπεν Αρφά


Κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Χατέμ Μπεν Αρφά, που βάσει της πληροφόρησης που έχουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», είναι μία ανάσα από την ομάδα του λιμανιού. Οι Πειραιώτες φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με τη Μαρσέιγ για την αγορά του 22χρονου αριστερού εξτρέμ έναντι 8 εκατ. ευρώ, ενώ στον Γάλλο άσο προσφέρουν μυθικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατ. ευρώ (περίπου 9,5 εκατ. ευρώ για τρεισήμισι χρόνια).
Γαλλικά δημοσιεύματα έδιναν λιγοστές πιθανότητες στην ολοκλήρωση της μεταγραφής εμπλέκοντας άλλες ομάδες στην απόκτηση του Μπεν Αρφά. Ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προτίθεται τελικά-κατά δήλωση του προπονητή της-να προχωρήσει σε μεταγραφές τον Γενάρη, ενώ η Λιλ ακόμη δεν έχει κινηθεί επίσημα για τον παίκτη και θεωρείται δύσκολο να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό. Περισσότερες εξελίξεις στην υπόθεση θα υπάρχουν πιθανότατα εντός της ημέρας μετά τη συνάντηση που θα έχει ο παίκτης με τη διοίκηση της Μαρσέιγ.

ΑΕΚ: Εν αναμονή του οικονομικού ελέγχου



Την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ θα περιμένουν οι μέτοχοι της ομάδας προτού διασαφηνίσουν τις προθέσεις τους για τη συνέχεια. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (21/12) οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάννου, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης είχαν σειρά επαφών, για τις οποίες ενημερώθηκε και ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς. Η απόφαση στην οποία καταλήγουν είναι να κινηθούν ανάλογα με το πόρισμα των ελεγκτών, το οποίο αναμένεται στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι πως θέλουν να έχουν σαφή γνώση της ακριβούς οικονομικής κατάστασης στην ΠΑΕ και των χρεών που υπάρχουν. Ο Πέτρος Παππάς, που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα θέσει σε εφαρμογή το πλάνο με τους «συμπαίκτες» από το Λονδίνο.
Την ίδια ώρα διοίκηση εξακολουθεί να μην υπάρχει, ενώ τα οικονομικά προβλήματα πληθαίνουν και δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι υποχρεώσεις ως το τέλος του χρόνου μόνο από τα προσδοκώμενα έσοδα. Το εφιαλτικό σενάριο της διοίκησης πρωτοδικείου έχει κάνει την εμφάνισή του, έστω και δειλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει αν δεν βρεθεί μία λύση.

ΕΠΟ: Μεγαλώνει ο φάκελος των ύποπτων αγώνων



Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μελετά εδώ και καιρό λίστα με ύποπτα παιχνίδια που της έχει παραδώσει η αντίστοιχη ευρωπαϊκή, ωστόσο ο φάκελος αυτός που είχε στα χέρια της φαίνεται πως θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, η UEFA έστειλε την Κυριακή στην ελληνική ομοσπονδία και έναν δεύτερο φάκελο που περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια, ο οποίος με τη σειρά του θα πάρει και αυτός το δρόμο της δικαιοσύνης προς διερεύνηση.

Σε όλους τους Δήμους της χώρας το σύστημα εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας



Ένα σημαντικό ηλεκτρονικό εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί να εκτιμηθεί η σεισμική επικινδυνότητα των κτιρίων σε όλη τη χώρα παρέχεται δωρεάν από τις αρχές του χρόνου σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών που προχώρησε στην κατάρτιση ενός πληροφοριακού συστήματος προσεισμικής ενίσχυσης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αντισεισμικής Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κατασκευών (ΕΠΑΝΤΥΚ) και με τη συμβολή του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, κάθε δήμαρχος θα έχει τη δυνατότητα να χαράξει μία στρατηγική προσεισμικής ενίσχυσης υφισταμένων κτιρίων μέσα στο δήμο του. Στο DVD που παρέχει το ΤΕΕ περιλαμβάνονται χάρτες, εξελίξεις σεισμικότητας και διακινδύνευσης ανά περιοχή και ανά γειτονιά, πληροφορίες για κάθε σπίτι, πότε χτίστηκε, από τι υλικό είναι κατασκευασμένο, αν έχει άλλα υλικά που να είναι πιθανώς πιο εύτρωτα, πόσους ορόφους έχει κ.α.. Ο σκοπός είναι κάθε Δήμος να μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχουν επικίνδυνα κτίρια ώστε τελικώς ακόμη και να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες προκειμένου να μπουν πρώτοι στην προσπάθεια για μια προσεισμική ενίσχυση.

Η νέα αντιεγκληματική πολιτική



   Με νέο σχέδιο αντιεγκληματικής πολιτικής θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία σε μερικούς σημαντικούς τομείς, προσεγγίζει και ξεπερνά το 50%.

    Το σχέδιο προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη τύπου.

    Τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα "χτυπηθεί" με το έγκλημα και θα δώσει την απάντησή της στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, σοβαρά εγκλήματα παρουσιάζουν αύξηση και, ως παραδείγματα, ανέφερε: την αύξηση κατά 62% των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την αύξηση κατά 60% των εκβιασμών, την αύξηση κατά 50% των ληστειών σούπερ μάρκετ και την αύξηση κατά περίπου 43%, των ληστειών και των ληστειών τραπεζών.

"Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά"

    Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθ. 18440/2009 απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε με το νόμο 3758/2009.

    Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά έχει αναδρομική ισχύ, αφού υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή πριν την 1/1/2008.

    Κατά συνέπεια, είναι παράνομη η έκτακτη εισφορά ως αντίθετη στο άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος.

    Ακόμα, το διοικητικό πρωτοδικείο διέταξε την επιστροφή του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβάλει η ΔΟΥ Ψυχικού ως έκτακτη εισφορά σε φορολογούμενο.

    Αναμένεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της εν λόγω αποφάσεως, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.