21.1.10

Διαψεύδει η Κίνα ότι μποϊκοτάρει το Avatar



Η Κίνα σήμερα διέψευσε ότι ζήτησε τη μείωση των προβολών της εμπορικής επιτυχίας Avatar μετά από τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει τη διακοπή της προβολής της μίας εκδοχής της ταινίας για εμπορικούς ή ίσως και για πολιτικούς λόγους.
Κινηματογραφικές αίθουσες στο Πεκίνο και σε άλλες πόλεις αναμένεται να σταματήσουν την προβολή της απλής εκδοχής της ταινίας, αλλά όχι και της τρισδιάστατης, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Τα περισσότερα εισιτήρια για τις εκδοχές 3-D και IMAX 3-D έχουν προπωληθεί, αλλά έμειναν "πολλές κενές θέσεις" στις αίθουσες που προβάλλουν την απλή εκδοχή, δήλωσε ο Ζαν Χονγκσέν, αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης Ραδιοτηλεόρασης και Κινηματογράφου, η υπηρεσία του οποίου είναι αρμόδια για την έγκριση ή λογοκρισία ταινιών και ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων στην Κίνα.

Η εφημερίδα Apple Daily, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, έγραψε ότι περιορίζοντας τον αριθμό των αιθουσών όπου προβάλλεται το Avatar, οι αρμόδιοι σε θέματα πολιτισμού αξιωματούχοι θέλουν να διασφαλίσουν την επιτυχία μίας άλλης ακριβής παραγωγής που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση και η οποία αναφέρεται στη ζωή του Κομφούκιου και θα βγει στις αίθουσες την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.