11.1.10

Επίθεση στην εθνική Τόγκο: Συλλήψεις



    Δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ανγκόλας στον θύλακα της Καμπίντα, έπειτα από την επίθεση εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα του Τόγκο, η οποία είχε φθάσει για να συμμετάσχει στο Κόπα Αφρικα 2010, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της επαρχίας.

    "Συνελήφθησαν δύο άτομα. Μόλις έχουμε νέα στοιχεία θα τα κοινοποιήσουμε", δήλωσε ο εισαγγελέας Αντόνιο Νίτο.

    Η φάλαγγα των οχημάτων της ομάδας του Τόγκο δέχθηκε καταιγισμό πυρών αυτονομιστών ανταρτών αμέσως μετά την είσοδό της στον θύλακα της Καμπίντα, περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο, που αποτελεί θέατρο ταραχών έπειτα από την ανεξαρτησία της Ανγκόλας, της πρώην πορτογαλικής αποικίας το 1975.

    Οι Δυνάμεις για την Απελευθέρωση του Κράτους της Καμπίντα-Στρατιωτική Θέση, οργάνωση που ιδρύθηκε το 2003 με απόσχιση από το κύριο αυτονομιστικό κίνημα, του Μετώπου για την Απελευθέρωση του θύλακα της Καμπίντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και απείλησε με νέες επιθέσεις.

    Οι αρχές της Ανγκόλας έδωσαν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ομάδων που συμμετέχουν στο Κόπα Αφρικα, τόσο στην πόλη της Καμπίντα, όσο και στη Λουάντα, τη Μπενγκέλα και το Λουμπάνγκο.

    Η ομάδα του Τόγκο αναχώρησε χθες το βράδυ από την Καμπίντα, μεταφέροντας και τις σορούς των δύο μελών της ομάδας, θυμάτων της επίθεσης, την ώρα της τελετής έναρξης της Κόπα Αφρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.