26.1.10

Τσουχτερό κρύο και χιόνι


 Τσουχτερό κρύο και χιόνι μέχρι το τέλος της εβδομάδας προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία. Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να έχει πέσει ακόμη και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στην ορεινή χώρα. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα Βόρεια Προάστια της Αττικής και απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους του βορείου Έβρου και στη Σαμοθράκη, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στους δήμους Σουφλίου, Ορφέα, Μεταξάδων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου. Την απόφαση έλαβε η νομαρχία Έβρου, ύστερα από εισηγήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων. Η χαμηλότερη θερμοκρασία μείον 19 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκε στο Τρίγωνο.

Σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη και τους υπόλοιπους δήμους του νομού, οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία με μια ώρα καθυστέρηση, από την συνηθισμένη ώρα έναρξης των μαθημάτων.



ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παροδικές νεφώσεις με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις, και θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου θα έχει σήμερα η Αθήνα.

Στο μηδέν ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται τόσο περιφερειακά όσο και στο κέντρο της πόλης.

Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Ανοιχτές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας..

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.