23.1.10

Αϊτή: "Έλλειψη συντονισμού"


    Η παροχή βοήθειας στην Αϊτή πάσχει από "γενική έλλειψη συντονισμού", σημείωσε ο πρόεδρος της χώρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή στην Ισπανία.

    Ο Ρενέ Πρεβάλ δήλωσε στην εφημερίδα El Pa?s ότι η βοήθεια αρχίζει να φθάσει στα θύματα του τρομακτικού σεισμού που έπληξε τη χώρα του, η οποία ξαναρχίζει να "λειτουργεί".

    "Έχουμε ήδη προχωρήσει στην ταφή πλέον των 70.000 θυμάτων", δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα. "Βενζινάδικα ήδη έχουν περισσότερα καύσιμα από τις προηγούμενες ημέρες. Ορισμένες τράπεζες ήδη ξανάνοιξαν".

    Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου, σημείωσε ο Αϊτινός πρόεδρος, προκάλεσε την κατάρρευση "της μεγάλης πλειοψηφίας των επίσημων κτιρίων. . . και την απώλεια όλων των εγγράφων που βρίσκονταν σ' αυτά".

    Ερωτηθείς εάν η επέμβαση των ΗΠΑ στην Αϊτή αποτελεί ένα είδος κατάκτησης νεοαποικιακού τύπου, ο Πρεβάλ δήλωσε ότι η χώρα του λαμβάνει "βοήθεια από πολλές χώρες, όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες".

    Ο πρόεδρος της Αϊτής απέρριψε τις επικρίσεις περί του ότι ήταν "απών" μετά την καταστροφή, λέγοντας ότι έβγαινε καθημερινά έξω για να εκτιμήσει τις ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.