18.1.10

Πάτρα-Ξεκίνησε το πατρινό Καρναβάλι


Με πολύχρωμα πυροτεχνήματα και την εντυπωσιακή είσοδο του βασιλιά Καρνάβαλου στην πλατεία Γεωργίου που τον υποδέχτηκε η Μπάντα του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού. Παράλληλα, μια τεράστια ηλιόσφαιρα περιφερόταν πάνω από την πλατεία, ενώ ακροβάτισσα έρραινε με κομφετί τους καρναβαλιστές και τους θεατές της τελετής. Κατά την διάρκεια της τελετής έγινε παρουσίαση παλαιοτέρων καρναβαλιών μέσα από "βίντεο γουόλ", που ήταν τοποθετημένα στην μεγάλη σκηνή.

Πριν από την τελετή, υπήρξε διάλογος ανάμεσα στον δήμαρχο Ανδρέα Φούρα και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αλέξη Σκαρμέα με έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο, ενώ στην συνέχεια ο Δήμαρχος κήρυξε την φετινή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, παρουσία του προέδρου των καρναβαλικών πόλεων της Ευρώπης Βαν ντα Κρούον στην κατάμεστη πλατεία Γεωργίου.

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε ακόμη χορευτικά, μουσικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών, μουσικούς ρυθμούς με έντονα τα στοιχεία λάτιν και ντίσκο, αλλά και ένα αφιέρωμα στον Μάικλ Τζάκσον.

Το φετινό καρναβάλι είναι από τα μικρότερα σε χρονική διάρκεια, αφού θα ολοκληρωθεί με την μεγάλη παρέλαση στις 14 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.