2.2.10

Ποδόσφαιρο (Κύπελλο): ΠΑΣάς στα ημιτελικά, 4-0 τον ΠΑΟΚ

 Πανηγυρική πρόκριση στο βαρύ τερέν των «Ζωσιμάδων» πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου σε αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας συνέτριψε 4-0 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θ` αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Καλλιθέα. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ντιμπαλά (8`, 80`), Κούσας (24`) και Σνάουτσερ (43`-αυτογκόλ).
Το... απαραβίαστο της εστίας του Κώστα Χαλκιά που κρατούσε 2,5 μήνες στη Σούπερ Λίγκα και σε δύο φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, σταμάτησε στο 8ο λεπτό. Από τη σέντρα του Καζναφέρη από πλάγια, ο Ντιμπαλά με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου διπλασίασε τα τέρματά του. Από την εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη από τα 30 μέτρα, ο Κούσας πήδησε πιο ψηλά απ` όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και «άγγιξε» το γκολ στο 28` όταν από την κεφαλιά του Παπάζογλου, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σικαλιά στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στο α` ημίχρονο. Η κυριαρχία του ΠΑΣ εδραιώθηκε στο 43ο λεπτό, όταν από τη σέντρα του Ντιμπαλά προς το κέντρο της άμυνας, ο Σνάουτσερ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Χαλκιά (3-0).
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αλλάξει κάπως την εις βάρος του κατάσταση, όμως το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του Βιτόλο στο 50`, το σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή στο 62` αλλά και το σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή στο 64` δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 68` ο διαιτητής Παμπορίδης μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή απέβαλε τον Νίκο Αναστόπουλο από τον πάγκο του ΠΑΣ, κάτι που δεν επηρέασε καθόλου τους γηπεδούχους αφού στο 80` ο Ντιμπαλά με δεξί «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του μακεδονικού συγκροτήματος (4-0).
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία, Βιτόλο, Κούσας, Μπακαγιόκο, Σικαλιάς, Σαβίνι, Ντάσιος
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας, Κανακούδης, Ανδράλας, Καζναφέρης (58` Τζάνης), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (Μπουχάν), Αράς (63` Κοντογουλίδης), Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά.
ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο (71` Σαβίνι), Σνάουτσνερ (60` Εντίνιο), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (32` Μουσλίμοβιτς), Παπάζογλου, Βιεϊρίνια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ


ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 4-0
Παναθηναϊκός-Καλλιθέα 3/2
Ξάνθη-Άρης 10/2
Καβάλα-Πανιώνιος 10/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.