5.2.10

Στις 5 Φεβρουαρίου το βράδυ η κοπή της εικονικής e-βασιλόπιτας που θα μεταδοθεί από την ERT World TV

Περισσότερο από 4.100 άτομα, από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα για να συμμετάσχουν στην κοπή της εικονικής (virtual) e-βασιλόπιτας του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων, μέσω της ιστοσελίδας www.vasilopita.gr. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αντάμωμα Ελλήνων και των φιλελλήνων απ΄ όλο τον κόσμο, που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Η έναρξη της κοπής της e-βασιλόπιτας θα γίνει την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 22:00-24:00 ώρα Ελλάδας, στο στούντιο της ERT World TV, εκπομπή «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, που θα είναι στο στούντιο, και από τον Πρόεδρο του ΣΑΕ, Στέφανο Ταμβάκη.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν διαδικτυακά, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσας του Απόδημου Ελληνισμού. Μηνύματα για την κοπή της εικονικής e-vasilopitas έχουν αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, η πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Ελπίδα Τσουρή κ.ά..

Στην e-vasilopita 2010 εκτός από τα 9 φλουριά (επίχρυσα κωνσταντινάτα), θα υπάρχουν και σημάδια (σιτάρι, κουκί, καρύδι, ρόδι, κλαδάκι, φύλλο ελιάς κ.ά.), που τοποθετούσαν οι νοικοκυρές παλιά, αλλά ακόμα και σήμερα σε μερικές περιοχές της Ελλάδας.

«Η ιστοσελίδα (www.vasilopita.gr) εξελίσσεται σε μια ηλεκτρονική πύλη της παράδοσης, όπου θα παρουσιάζονται τοπικά ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής, προγράμματα πολιτιστικών εκδηλώσεων και παλιά παραδοσιακά παιχνίδια του Ελληνισμού με στόχο τη διατήρηση και διάδοσή τους. Στο τέλος της ιστοσελίδας ο επισκέπτης μπορεί να δει και το "ΑΡΧΑΙΟ" παιχνίδι που χάριν συντομίας ονομάστηκε "ΕΒΑ1"», σημειώνει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Ζήσης Κυριακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.