23.2.10

Μπάντοβιτς: "Πειθαρχία και συγκέντρωση για 90 λεπτά"

Την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, με στόχο να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό, όπως δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
«Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλή εικόνα, παίζουμε στο γήπεδό μας και πιστεύω πως ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει, όπως σε κάθε αγώνα. Εδώ που έχουμε φτάσει όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια. Είναι δύο ημίχρονα και την Τρίτη γίνεται το πρώτο», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να αλλάξει τακτική για να «χτυπήσει» τους Γιρονδίνους, ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν έδωσε σαφή απάντηση:
«Έχουμε κάποιες σκέψεις, ξέρουμε την οργάνωση του αντιπάλου, όπως και η Μπορντό τη δική μας. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Θα επιλέξουμε μια τακτική που πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει στην πρόκριση. Ανάλογα με τον αντίπαλο αποφασίζεις κάποια πράγματα. Πάνω από όλα σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Μπορεί το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Μπορντό είναι πολύ ικανή ομάδα, πολύ οργανωμένη, με ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια. Είναι μία πολύ καλά δουλεμένη και επικίνδυνη ομάδα».
Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Βασίλης Τοροσίδης. «Η Μπορντό είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που την ξεχωρίζει όμως είναι ότι έχει καλό σύνολο. Πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί και δείξουμε και στα 90 λεπτά το πάθος που πρέπει, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».
Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές την ευρωπαϊκή πρόκληση, είπε: «Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύουμε να θέλουμε την πρόκριση στους ‘8’. Σίγουρα σε αυτά τα ματς παίζεις περισσότερο απελευθερωμένος, αλλά πάντα υπάρχει πίεση. Έχει μεγάλη σημασία να διεκδικήσουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει».
Για την παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας και στα 90 λεπτά. Είναι ένα δύσκολο ματς και όταν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω για να αντεπεξέλθει σε κάθε αναμέτρηση».
Ερωτηθείς για τη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού, ο διεθνής άσος απάντησε: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες δουλεύουμε για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν ως τον Μάιο».
Όσο για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη της Μπορντό, ανέφερε: «Η δύναμη της Μπορντό είναι το σύνολο, αλλά αν θέλετε να πω κάποιον, θα ξεχωρίσω τον Γκορκίφ και τον Σαμάκ».

Στη διάθεση του Σέρβου είναι ο Έντσο Μαρέσκα και ο Ραούλ Μπράβο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές του στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ο 45χρονος προπονητής αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο.
Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Λεντέσμα, ο Μαρέσκα και ο Στολτίδης. Δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Λούα Λούα, αριστερό ο Ντάτολο, ενώ ο Ντάρμπισαϊρ με τον Μήτρογλου έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Όσκαρ και Ζαϊρί.
Εκτός έμειναν οι Ντουντού (υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή), Ντιόγο (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Μπορντό), Γκαλέτι, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος (τρίτος τερματοφύλακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης και Σοϊλέδης.
O Χάουαρντ Γουέμπ ορίστηκε να «σφυρίξει» στον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπορντό, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με βοηθούς τους Ντάρεν Καν και Μάικλ Μάλαρκι. Ο Άγγλος ρέφερι έχει διαιτητεύσει ένα ακόμη παιχνίδι των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι «ερυθρόλευκοι» μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν από εκείνο το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν και στο αγώνα Λάτσιο-Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τελειώσει με νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος με 2-1. Ο 39χρονος διαιτητής έχει διευθύνει συνολικά τέσσερα ματς γαλλικών και ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τρία «διπλά» και μία ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.