5.2.10

Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα


   Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια.

    Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των αγροτών από το Κιλκίς Γιώργος Τερζής, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα αναφερθούν την Παρασκευή με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

    Την απόφασή να αποχωρήσουν την Παρασκευή στις δώδεκα το μεσημέρι, με τα τρακτέρ τους, από τον κόμβο των Κερδυλλίων πήραν οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με αγρότες από άλλα μπλόκα στη Βέροια.

    Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Ανέστη Κεμανιτζόγλου, οι αγρότες αποχωρούν «απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, δίνοντας περίοδο χάριτος έξι μηνών, για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της».

    Το μεσημέρι της Παρασκευής αποχωρούν επίσης και οι αγρότες από το μπλόκο στο Στρυμονικό. Η απόφαση ελήφθη μετά από ευρεία σύσκεψη των συλλόγων της (ΟΑΣ) Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της (ΟΔΑΣ) Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων που συμμετέχουν στο μπλόκο.

    Ο πρόεδρο της ΟΔΑΣ, Αναστάσιος Κάτος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των αγροτών που εκπροσωπεί, για τη στάση της κυβέρνησης και κάλεσε όλους τους συναδέλφους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην εθνική οδό, Σερρών - Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κίνηση.

    Συνεχίζουν στη Θεσσαλία

    Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου και εκείνης της Λάρισας -Κοζάνης, προχώρησαν από χθες μετά το μεσημέρι, οι αγρότες των μπλόκων Πλατυκάμπου και Τυρνάβου, αντίστοιχα, σκληραίνοντας έτσι τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση. Την απόφαση για κλιμάκωση έλαβαν μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

    Σήμερα, εξάλλου, αγρότες των δυο μπλόκων, με ένα λεωφορείο θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου μαζί με συναδέλφους τους από το μέτωπο των "12" μπλόκων που έχουν συγκροτήσει να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την "AGROTICA".

    Στις θέσεις του παραμένουν και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι μάλιστα εναρμονιζόμενοι με τα έθιμα της ημέρας "τσίκνισαν" με τις οικογένειες τους στο μπλόκο.

    Από τη Νίκαια πέρασε διερχόμενος για τα Τρίκαλα, και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, ο οποίος και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών.

    Τέλος κλειστός παραμένει ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.