7.2.10

Συνέδριο με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά

Συνέδριο με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά οργανώνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα). Σημειώνεται ότι εορτάζεται φέτος σε περισσότερες από 60 χώρες η ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, που είναι η 9η Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου αλλά και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, που έχουν γίνει πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.


Στο συνέδριο, που είναι ανοιχτό για το κοινό, χαιρετισμό θα απευθύνουν η υπουργός Υγείας κ.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός Υγείας κ.Φώφη Γεννηματά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος, ο ειδικός γραμματέας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ.Μ.Κοντογιάννης κ.α.

Στο συνέδριο θα γίνει παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων που έγιναν το 2009 προς τη «safe line», την ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς που δείχνουν αύξηση κατά 149% συγκριτικά με τις αντίστοιχες καταγγελίες του 2008.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση στατιστικών δεδομένων από την τετράμηνη πρώτη λειτουργία της γραμμής βοήθειας «Υποστηρίζω».
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.