13.2.10

Τον Μάιο στην κυκλοφορία τα Τέμπη


Στις αρχές ή τα μέσα Μαΐου θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στα Τέμπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που είχε ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός.

Ο νομάρχης ενημερώθηκε από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η οποία πραγματοποιεί τις εργασίες αποκατάστασης από τις βραχοπτώσεις που έγιναν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Από την συνάντηση του νομάρχη με το γενικό διευθυντή της εταιρείας, Δημήτρη Γκατσώνη, προκύπτει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος για το Πάσχα, ενώ επιβεβαιώνεται το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 16 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από τις πρώτες εργασίες, οι τεχνικοί έχουν πλέον μια καλύτερη άποψη και έτσι καταλήγουν στη νεότερη εκτίμηση ότι εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Μαΐου, με απόλυτη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κατσαρός, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ξεσκαρώματος, από εξειδικευμένο προσωπικό, σε αρκετά μεγάλη έκταση στο σημείο που σημειώθηκαν οι βραχοπτώσεις και πέριξ αυτού. Ελέγχονται οι βράχοι σε αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση, και μετά την αφαίρεση τους θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα για την αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

Πάντως, ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός ότι από την ημέρα της πτώσης δεν παρατηρήθηκαν άλλες καταπτώσεις βράχων και το έδαφος φαίνεται να έχει ηρεμήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.