4.2.10

Σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια της Βρετανίας

    Η Βρετανία επιχείρησε να καθησυχάσει το κοινό μετά την τοποθέτηση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια του Χίθροου στο Λονδίνο και του Μάντσεστερ, χωρίς να αναμένει την «κοινή θέση της ΕΕ» για το θέμα.

    Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Άντριου Άντονις εξήγησε πως οι εικόνες των ορισμένων επιβατών που καλούνται να περάσουν από τον σαρωτή σβήνονται αμέσως, με απόλυτο σεβασμό στις σχετικές ανησυχίες που διατυπώνονται από άκρου εις άκρον στην Ευρώπη για παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    Τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ-αντίστοιχα το πρώτο και τέταρτο μεγαλύτερο της Αγγλίας στην κίνηση επιβατών-εξοπλίσθηκαν με σαρωτές σώματος.

    «Ήδη σήμερα, ο κόσμος αποδέχεται να υποβάλλεται σε σωματικές έρευνες μετά την πάροδό τους από τις πύλες των ανιχνευτών μετάλλων», όταν και αυτή η διαδικασία είναι «ιδιαίτερα ενοχλητική. Ένας σαρωτής σώματος ανήκει ακριβώς στην ίδια κατηγορία» μηχανημάτων, τονίζει ο Άντονις.

    «Στον παρόντα χρόνο, ένα μικρό ποσοστό από επιβάτες θα επιλέγεται για να περνά από τον σαρωτή. Εάν ένας επιβάτης αρνηθεί, δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.