13.2.10

Κακός ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ισχύουν, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αυξημένη είναι κίνηση στις εθνικές οδούς.

    Παρασκευή και Δευτέρα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο σε τμήματα των εθνικών οδών.

    Οι εκδρομείς, ωστόσο, δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό. Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα είναι παροδικά παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και τις Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινα.

    Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα, αλλά την Κυριακή οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.

    Οι βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους και την Καθαρή Δευτέρα, ενώ στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

    Με δυσκολία η πρόσβαση προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας

    Κλειστές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

    Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας.

    Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

    Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας, Βιτσίου και Νυμφαίου στο νομό της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.