17.2.10

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο διπλό της Μάντσεστερ, προβάδισμα η Λυόν

Σε μία μέτρια βραδιά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε νικήτρια μέσα από το Μιλάνο με 3-2 απέναντι στη Μίλαν και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπέμπηδες» αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρούνεϊ που πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιά μέσα σε οκτώ λεπτά κι έκανε πάρτι στην άμυνα-παιδική χαρά των «ροσονέρι». Η ρεβάνς της 10ης Μαρτίου, πλέον, στο «Ολντ Τράφορντ» έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, μιας και οι Ιταλοί θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να περάσουν.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας στο «Σαν Σίρο». Ο Ροναλντίνιο με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή (η μπάλα βρήκε λίγο και στον Κάρικ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ δίνοντας το προβάδισμα στη Μίλαν (1-0).
Οι «ροσονέρι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και στα πρώτα 35 λεπτά είχαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Αντονίνι και Χούντελααρ για να πετύχουν δεύτερο γκολ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η μέτρια μέχρι το 36ο λεπτό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην ισοφάριση με ένα πάρα πολύ τυχερό γκολ του Σκόουλς. Από σέντρα του Έβανς, ο Άγγλος μέσος έπιασε...αέρα στο μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε, αλλά η μπάλα βρήκε στο κάτω μέρος του αριστερού του ποδιού πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ντίντα (1-1).

Η Μίλαν ήταν καλύτερη και στο β΄ μέρος. Έφτασε τρεις φορές κοντά στην επιτυχία στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, δύο με τον Πάτο και μία με το σουτ του Πίρλο που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Φαν ντερ Σαρ. Ο γκολκίπερ των Άγγλων πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση στο 60΄ σε σουτ του Ροναλντίνιο. Σε μία χρονική περίοδο που οι γηπεδούχοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ, αυτό ήρθε, αλλά από τους «μπέμπηδες». Από λάθος του Τιάγκο έξω από την περιοχή, ο Βαλένσια έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρούνεϊ σαν σε προπόνηση σηκώθηκε μέσα στην περιοχή της Μίλαν και με κεφαλιά έκανε το 1-2 στο 66΄. Οκτώ λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Φλέτσερ στην «καρδιά» της ιταλικής άμυνας ο Ρούνεϊ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος και με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-3.

Στο 85΄ η αλλαγή του Λεονάρντο, Κλάρενς Ζέεντορφ, μείωσε σε 2-3 κι έδωσε κάποιες ελπίδες στους «ροσονέρι» ενόψει του δεύτερου αγώνα επί βρετανικού εδάφους.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκουερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ροναλντίνιο - Ρούνεϊ, Κάρικ

Κόκκινες: Κάρικ (+90΄ δεύτερη κίτρινη, χάνει τη ρεβάνς)



Οι συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Ντίντα, Πάτο, Χούντελααρ (77΄ Ιντσάγκι), Νέστα, Πίρλο, Αμπροσίνι, Μπονέρα, Μπέκαμ (70΄ Ζέεντορφ), Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι (38΄ Φαβάλι), Ροναλντίνιο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Παρκ, Κάρικ, Νάνι (65΄ Βαλένσια, Σκόουλς, Ράφαελ (+90΄ Μπράουν) , Εβανς, Φλέτσερ

Το πρώτο βήμα για την είσοδό της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε χθες η Λιόν. Με γκολ του Μακούν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι πρωταθλητές Γαλλίας επικράτησαν 1-0 της Ρεάλ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης κι έχουν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση, αν και στη ρεβάνς της 10ης Μαρτίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η «βασίλισσα» είναι ικανή για την ανατροπή του σκηνικού.

Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στο ματς, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεσαία γραμμή και μέχρι το 20ο λεπτό ήταν η ομάδα που φάνηκε περισσότερο στο γήπεδο, χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Γιορίς. Σιγά-σιγά η Λιόν ισορρόπησε το ματς και ήταν εκείνη που έχασε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, με μεγαλύτερη αυτή του 40ου λεπτού, όταν το βολέ του Ντελγκάδο σταμάτησε στο δοκάρι του Κασίγιας.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους «λιονέλ», καθώς στο 47΄ με το σουτ του Μακούν πήραν το προβάδισμα (1-0). Το γρήγορο γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους που μέχρι το 70΄ κράτησαν σχετικά εύκολα μακριά από την άμυνά τους τα αστέρια της Ρεάλ. Από εκεί και πέρα οι «μερένχες» έχασαν τέσσερις καλές ευκαιρίες με τους Κακά, Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος και Μπενζεμά, αλλά τελικά η ομάδα του Πιέλ πήρε τη μεγάλη νίκη που τη βάζει σε "θέση οδηγού" για την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης.

Η βραδιά στο «Ζερλάν» ήταν ξεχωριστή για τον Ικερ Κασίγιας. Ο πορτιέρο της Ρεάλ συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ισπανός διεθνής έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ στις 15 Σεπτεμβρίου 1999, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της «βασίλισσας» με τον Ολυμπιακό και η οποία είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 3-3.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Γκοβού - Αρμπελόα, Μαρσέλο (χάνει τη ρεβάνς), Τσάμπι Αλόνσο (χάνει τη ρεβάνς)

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ): Γιορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ, Πιάνιτς (78΄ Κάλστρομ), Λισάντρο Λόπες (82΄ Γκομίς), Ρεβεϊγιέρ, Γκοβού, Μακούν, Ντελγκάδο (89΄ Μπαστός), Σισόκο, Τουλαλάν

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Ντιαρά, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαρσέλο (46΄ Γκαραϊ), Αλμπιόλ, Ιγκουαΐν (64΄ Μπενζεμά), Τσάμπι Αλόνσο, Γκρανέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.