1.2.10

Θριάμβευσε η Μπιγιονσέ

   Η ντίβα της ποπ Μπιγιονσέ είναι η θριαμβεύτρια των 52ων Βραβείων μουσικής Γκράμι, καθώς συγκέντρωσε έξι συνολικά βραβεία και δικαιολόγησε απολύτως τον τίτλο της ως η πιο ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη μουσική προσωπικότητα της συγχρονής αμερικανικής μουσικής σκηνής.

    Η 28χρονη καλλιτέχνης- τραγουδίστρια, ηθοποιός, σόουγουμαν- είχε προταθεί για 10 συνολικά βραβεία, απέσπασε τα βραβεία για: τραγούδι της χρονιάς, καλύτερη γυναικεία ποπ ερμηνεία, καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε R&B τραγούδι, καλύτερο R&B τραγούδι, καλύτερο μοντέρνο R&B άλμπουμ και καλύτερη ερμηνεία «παραδοσιακού» R&B.

    Μετά τις παραπάνω διακρίσεις, ο συνολικός αριθμός των βραβείων Γκράμι που έχει πάρει η Μπιγιονσέ ανέρχεται σε 16.

    Με τέσσερα βραβεία έφυγε η νεαρή τραγουδίστρια της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ, που κέρδισε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς (Fearless).

    Η τελετή που μαγνητοσκοπούσαν δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα και άλλα μετέδιδαν απ' ευθείας, ξεκίνησε με τη Lady Gaga να ερμηνεύει την επιτυχία της Poker Face, τραγούδι που απέσπασε το βραβείο καλύτερου χορευτικού τραγουδιού, ενώ το άλμπουμ της The Fame ανακηρύχθηκε το καλύτερο ηλεκτρονικό/χορευτικό άλμπουμ.

    Οι Black Eyed Peas, ο Jay-Z και οι Kings of Leon απέσπασαν από τρία βραβεία, ο Έμινεμ δύο, ενώ το πρώτο Γκράμι της καριέρας του παρέλαβε ο Νιλ Γιάνγκ.

    Το τιμητικό Γκράμι για Μάικλ Τζάκσον παρέλαβαν το παιδιά του Πάρις Τζάκσον και ο Πρινς Μάικλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.