25.2.10

Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για δωροδοκία



   Για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες συνελήφθη χθες στην Κόρινθο υπάλληλος του ΙΚΑ, 51ετών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο υπάλληλος ο οποίος ήταν συμμαθητής με τη σύζυγο επιχειρηματία, την προσέγγισε στα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ζητώντας από το σύζυγό της 5.700 ευρώ, προκειμένου να του τακτοποιήσει ένα υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο ΙΚΑ από την επιχείρησή του με συστήματα ξηράς δόμησης κουφωμάτων κλπ.

    Η σύζυγος του επιχειρηματία και παλιά συμμαθήτρια του κατηγορούμενου, κατήγγειλε προφορικά και εγγράφως πριν από λίγες μέρες τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου του ΙΚΑ, και μεθοδεύτηκε η παγίδευσή του από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες κλείστηκε ραντεβού χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαμασκηνού στην Κόρινθο και όταν ο 51χρονος παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη.

    Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

    Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι διετάχθη άμεσα επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έκτακτη Επιθεώρηση στο Υποκατάστημα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.