5.2.10

Εξήγγειλαν απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


   Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 24η Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ΓΣΕΕ ενώ γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το διάλογο για το Ασφαλιστικό.

    Η ΓΣΕΕ προχώρησε στην απόφαση για 24ωρη απεργία καθώς υπήρξε άκαρπη η συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων της Συνομοσπονδίας και των εργοδοτικών οργανώσεων, σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Η εργοδοτική πλευρά υπαναχώρησε και δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης του κατώτερου ημερομισθίου περίπου στα 700 ευρώ, αίτημα που αποτελεί το κέντρο της διαπραγμάτευσης από την πλευρά των συνδικάτων.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε «ή θα υποστούμε συνειδητά ως λαός τις αναγκαίες θυσίες μέχρι να ξανασταθούμε στα πόδια μας ή θα περιέλθουμε σε ακόμα σκληρότερη κηδεμονία των Βρυξελών και των αγορών κάτι που είναι αμφίβολο αν η κοινωνία μας μπορεί να αντέξει ή να ανεχθεί» και έκανε λόγο για κίνδυνο συλλογικής κατάρρευσης στον τόπο.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι η στάση των εργοδοτών είναι ουσιαστικά αντιστοιχισμένη με το μήνυμα περικοπών και λιτότητας και υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα θα αγωνιστούν και θα πάρουν αυξήσεις κόντρα στις επιθυμίες των αγορών.

    Οι εκπρόσωποι των εμπόρων δήλωσαν θετικοί στην αύξηση του κατώτερου ημερομισθίου αλλά σημείωσαν ότι αυτο δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί φέτος.

    Απεργία για τις 10 Φεβρουαρίου, έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ.

    Εξάλλου, συνεχίζουν σήμερα την απεργία οι εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή επιδομάτων τους.

    Οι απεργοί απέκλεισαν τα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών, τόσο στην οδό Νίκης όσο και στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

    Οι εφοριακοί θα απεργήσουν και στις 10 και 17 Φεβρουαρίου, και οι τελωνειακοί 16 έως και 18 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.