3.3.10

ΑΔΕΔΥ: Νέα απεργία στις 16 Μαρτίου



   Με 24ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο στις 16 Μαρτίου απαντά η ΑΔΕΔΥ στα νέα κυβερνητικά μέτρα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις έντεκα το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει διαδήλωση.

    Αυτά αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη βάση και των κατευθύνσεων του γενικού συμβουλίου της οργάνωσης που είχε προηγηθεί. Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική μείωσης του εισοδήματος και των αποδοχών καθώς και για επιβάρυνση του κλίματος στα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

    Η ΑΔΕΔΥ προτείνει ακόμα νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ σε ημερομηνία αμέσως μετά το συνέδριο της γενικής συνομοσπονδίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άμεσου συντονισμού των δύο Ομοσπονδιών, ανάλογα με τις εξελίξεις.

    Ακόμα η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε τις εξής παρεμβάσεις:


    - Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρέμβαση για το Ασφαλιστικό με αιχμή τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Την ημέρα αυτή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Εσπέρια.

    - Την Τετάρτη 3 Μαρτίου παράσταση διάβημα στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών.

    - Την Τετάρτη 10 Μαρτίου παράσταση διάβημα αντιπροσωπείας συνδικαλιστικών στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.