28.3.10

Βόλτα στο Προεδρικό Μέγαρο κάθε Κυριακή



   Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι από σήμερα και κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κήπος του Μεγάρου θα είναι ανοικτός από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.

    Η προσέλευση θα είναι ελεύθερη και η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας ενώ θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

    Για ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π.) θα προηγείται επικοινωνία στα τηλέφωνα τα τη.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

    Ο κήπος απλώνεται σε μια έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Στα μέσα του 19ου αιώνα τον χώρο καταλάμβανε ο λαχανόκηπος των βασιλικών ανακτόρων (σημερινή Βουλή), αφού το έδαφος ήταν ιδιαίτερα εύφορο.

    Η φυτολογική σύνθεση είναι αρκετά πλούσια. Περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων, αναρριχώμενων φυτών κ.ά. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι σπάνια, ενώ πολλά από τα δέντρα -π.χ. αριές και κυπαρίσσια- ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής. Ο κήπος ακολουθεί ένα σχετικά αυστηρό γεωμετρικό σχέδιο γαλλικού ρυθμού, με συμμετρικά παρτέρια χλόης και νησίδες εποχικών ανθοφόρων φυτών. Την αυστηρότητα μετριάζουν αιωνόβια πλατάνια, φιλύρες, φοίνικες και κυπαρίσσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.