10.3.10

Συλλήψεις στην Κύπρο από την κυπριακή αστυνομία



   Στη σύλληψη τριών ατόμων, προχώρησε η κυπριακή αστυνομία, σχετικά με την υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Οπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

    Ανέφερε ότι θα κληθούν πολλά πρόσωπα για ανάκριση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα βρεθούν οι δράστες της αποτρόπαιης ενέργειας. Απέφυγε, δε, να πει σε ποια κατάσταση είναι η σορός, η οποία είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009. Επίσης, απέφυγε να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει, πληροφορίες ότι η κλοπή της οργανώθηκε από έγκλειστο ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η σορός τοποθετήθηκε πολύ πρόσφατα στο τάφο, όπου βρέθηκε χθες. Σημειώνεται ότι το κοιμητήριο, στο οποίο βρέθηκε, βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από το κοιμητήριο, στο οποίο είχε ταφεί τον Δεκέμβριο του 2008, ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λουκά Λουκά, επιμένει ότι οι δράστες της κλοπής της σορού είχαν ζητήσει λύτρα από την οικογένεια, τα οποία ωστόσο δεν δόθηκαν, κατόπιν παρότρυνσης της Αστυνομίας.

    Ωστόσο, ο Κύπριος υπουργός απέφυγε να πει πότε ζητήθηκαν τα λύτρα και πόσα χρήματα είχαν ζητήσει οι δράστες.

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών "Τάσσος Παπαδόπουλος" επανέλαβε, ότι δεν τέθηκε απαίτηση για λύτρα στην οικογένεια."Η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλο δεν έχει δεχθεί οποιοδήποτε αίτημα, ή οποιαδήποτε απαίτηση για λύτρα και δεν έχει πληρώσει κανένα ποσό", δήλωσε ο στενός συνεργάτης του αειμνήστου προέδρου, Χρύσης Παντελίδης.

    Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι "πρέπει όλοι να λειτουργήσουν πιο υπεύθυνα ειδικά την ώρα που η Αστυνομία διεξάγει ακόμα έρευνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.