15.3.10

Η Αστυνομία δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει το DNA του Λάμπρου Φούντα



   Νέα τροπή δίνει στην υπόθεση των ερευνών για το θέμα της τρομοκρατίας, μετά την ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη, το αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA από τις κηλίδες αίματος, που είχαν βρεθεί στον τόπο της συμπλοκής.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το αίμα ανήκει στον 35χρονο βιολόγο Λάμπρο Φούντα, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού και όχι σε άλλο άτομο που υπήρχε υπόνοια αρχικά, με βάση εκτιμήσεις ότι πιθανόν να είχε τραυματιστεί και ο συνεργός του.

    Επίσης, το DNA του 35χρονου βιολόγου δεν ταυτίζεται με κανένα από αυτά που προέκυψαν από την εξέταση γενετικού υλικού, το οποίο είχε βρεθεί στους χώρους διαφόρων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται μεθοδικά οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στα προσωπικά του αντικείμενα, εκτός των άλλων, βρέθηκε και ένα σχεδιάγραμμα, με ιδιόχειρες σημειώσεις που αποκρυπτογραφήθηκε χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το σχεδιάγραμμα περιλαμβάνει όλες τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην Αθήνα, με σημειώσεις που αφορούν την ακτίνα που καλύπτουν αυτές, καθώς και τα σημεία τα οποία δεν μπορούν να καταγράψουν.

    Οπως λένε οι αξιωματικοί, το σκαρίφημα αυτό αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της μεθοδικότητας του 35χρονου βιολόγου, καθώς και των προφυλάξεων που ελάμβανε. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ήταν σημαντικό μέλος μιας από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν τα τελευταία χρόνια, και γίνεται προσπάθεια για την ανεύρευση γιάφκας. Στη φάση αυτή ερευνώνται κάποια κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του 35χρονου και δεν ταιριάζουν σε κανέναν από τους χώρους τους οποίους χρησιμοποιούσε.

    Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί υπό επιτήρηση άτομα του στενού περιβάλλοντός του στην Αθήνα και στην επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.