24.3.10

Η Google αποχώρησε από την Κίνα



   H ενέργεια της Google να κλείσει την ηπειρωτική πύλη της Κίνας ήταν μία επιχειρηματική απόφαση και δεν είχε σχέση με την αμερικανική κυβέρνηση, τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    "Ήταν μία επιχειρηματική απόφαση από την Google", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Κρόουλι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    "Σχετικά με το ζήτημα της διαδικτυακής ελευθερίας και της ροής των πληροφοριών σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ροής των πληροφοριών στο εσωτερικό της Κίνας θα είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Κίνα", πρόσθεσε ο κ. Κρόουλι.

    "Τελικά οι επιμέρους επιχειρήσεις θα πάρουν τις αποφάσεις για τη δυνατότητα επενδύσεων στην Κίνα. Εκτιμούμε την οικονομική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Αυτό νομίζω, ότι αν ήμουν η Κίνα θα σκεφτόμουν σοβαρά τις συνέπειες όταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδρύματα αποφασίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να δραστηριοποιηθεί στην Κίνα", ανέφερε ακόμη ο αμερικανός εκπρόσωπος.

    Απο την πλευρά του, το Πεκίνο εκτιμά πως η απόφαση της Google να μην λογοκρίνει πλέον την κινεζική της μηχανή αναζήτησης δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις Κίνα-Ηνωμένων Πολιτειών, από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόθεση να "πολιτικοποιηθεί" το θέμα αυτό.

    Υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση της Google να μην λογοκρίνει πλέον την κινεζική της μηχανή αναζήτησης και κάλεσαν τους άλλους ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαδικτύου να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.