24.4.10

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάζεται στις 29 Απριλίου και στο διαδίκτυο

Ο μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Make-A-Wish® λάνσαρε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποστηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish DaySM), που γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στις 29 Απριλίου. Η νέα αυτή διαδραστική εμπειρία θα δώσει σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να ρίξουν ένα νόμισμα σε ένα εικονικό σιντριβάνι και να δουν ευχές από όλο τον κόσμο.


Το Make-A-Wish Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με στόχο να αλλάξει τη ζωή παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες σε αυτό το νέο παγκόσμιο site.

Το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και κάθε παράρτημά του Make-A-Wish σε όλο τον κόσμο θα πραγματοποιήσει και θα δημοσιεύσει τουλάχιστον μία ευχή στις 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, συμβολίζοντας μία ευχή για κάθε μία από τις 35 χώρες του σε αυτή την ειδική μέρα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, σηματοδοτεί, επίσης, την 30η επέτειο από την πραγματοποίηση της πρώτης ευχής, που ενέπνευσε τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού Make-A-Wish. Την ημέρα αυτή, πριν 30 χρόνια, έγινε πραγματικότητα η ευχή ενός αγοριού, του Chris, που ήθελε να γίνει αστυνομικός. Στόχος της ημέρας είναι να υποστηριχθεί η αποστολή του οργανισμού που είναι η πραγματοποίηση των πιο βαθιών επιθυμιών παιδιών με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα.

Ο μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Make-A-Wish® πραγματοποιεί την ευχή ενός παιδιού κάθε 25 λεπτά. Ο οργανισμός είναι τώρα σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 240.000 ευχές από το 1980.

Ο Jon Stettner, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Make-A-Wish Foundation International λέει:«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε μία παγκόσμια κίνηση γύρω από αυτήν τη μέρα και η νέα μας ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι το πρώτο βήμα για να συμβεί αυτό. Αυτή η διαδραστική εμπειρία μάς βοηθά να προβάλουμε τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στη ζωή παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες η πραγματοποίηση της πιο βαθιάς τους επιθυμίας και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να μας υποστηρίξουν, βοηθώντας μας να πραγματοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευχές. Ο σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του αύριο σήμερα για όλα αυτά τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να αρχίσουν μαζί μας αυτό το ταξίδι».

Ο οργανισμός Make-A-Wish® ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός πραγματοποίησης ευχών παγκοσμίως.

Το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος οργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου αυτής, από 17 έως 25 Απριλίου στα εμπορικά κέντρα Avenue, Golden Hall, The Mall, Μαρίνα Φλοίσβου, Mediterranean Cosmos (Θεσσαλονίκη), με στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και την ενίσχυση των εσόδων του από δωρεές ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, στα περίπτερά του, σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.