7.4.10

Τσαμπιονς Λιγκ: Μέσι - Άρσεναλ 4-1

Με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να κάνει "όργια" στο "Καμπ Νου", η Μπαρτσελόνα πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ. Ο Λιονέλ Μέσι μετέτρεψε σε προσωπικό σόου τη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης με την Αρσεναλ (2-2 το πρώτο ματς), πέτυχε τέσσερα γκολ (τρία στο πρώτο ημίχρονο κι ένα λίγο πριν τη λήξη, συνολικά οκτώ σε εννέα αγώνες στη διοργάνωση), οδηγώντας τους Καταλανούς στην επόμενη φάση (4-1).

Η Αρσεναλ "έβαλε φωτιά" στο ματς, καθώς προηγήθηκε με τον Μπέντνερ στο 18΄, αλλά ο Αργεντινός άσος πήρε το παιχνίδι στις πλάτες του. Τρία λεπτά αργότερα με βολέ στο παραθυράκι του Αλμούνια ισοφάρισε, στο 37΄ με πλασέ έκανε το 2-1 και πέντε λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με νέο υπέροχο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ των "κανονιέρηδων" πετυχαίνοντας το 3-1.


Στο β΄ μέρος η Μπαρτσελόνα "κατέβασε ταχύτητα" δεδομένου και του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί το Σάββατο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος στην πριμέρα ντιβιζιόν. Η Αρσεναλ βρήκε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση, έχασε μία-δύο ευκαιρίες με τους Μπέντνερ και Ροζίτσκι, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Μέσι με ατομική προσπάθεια "κτύπησε" και στο 88΄, όταν διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ντενίλσον, Ροζίτσκι, Εμπουε

Κόκκινες:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Μιλίτο, Μάρκες, Αμπιντάλ (53΄ Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (85΄ Ινιέστα), Κρκιτς (55΄ Γιάγια Τουρέ), Μέσι

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63΄ Εμπουε), Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (73΄ Εδουάρδο), Νασρί, Μπέντνερ, Γουόλκοτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.