16.4.10

Η Στέλλα από τη Σμύρνη στο "Ρacific" των Στίβεν Σπίλμπεργκ-Τομ Χανκς

Πρεμιέρα με εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης, έκανε την Τρίτη στην Αυστραλία η καινούργια πολεμική "μίνι" τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Ρacific", των Στίβεν Σπίλμπεργκ-Τομ Χανκς.

Το πρώτο "διπλό" επεισόδιο συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αγγίζοντας το 50% και απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές.

Το δεύτερο επεισόδιο, που θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί είναι γυρισμένο στη Μελβούρνη, έχει ελληνικό χρώμα και τολμηρές σκηνές!


Αναμένεται δε, να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης.

Η ομογένεια της Μελβούρνης "πρωταγωνιστεί" στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, του οποίου το σενάριο έχει γράψει ο Γιώργος Πελεκάνος. Ένας Αμερικανός στρατιώτης ερωτεύεται μια νεαρή Ελληνίδα, της οποίας η οικογένεια μετανάστευσε στην Αυστραλία μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Συγκεκριμένα, το 1943 μεγάλη μεραρχία αμερικανικών δυνάμεων, εξαιτίας της επικείμενης ιαπωνικής εισβολής, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, στάθμευσε στη Μελβούρνη. Ένας από αυτούς τους στρατιώτες θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη Στέλλα, μια Ελληνίδα της ομογένειας που ζει με την οικογένειά της στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης.

Η ηθοποιός Κλερ Βαν Ντερ Μπουμ που ενσαρκώνει την Στέλλα, δήλωσε: "Οι Έλληνες βρίσκονται στην Αυστραλία από το 1827 και εγώ προσπάθησα να ερμηνεύσω όσο πιο αυθεντικά γίνεται μια Ελληνίδα".

Στο επεισόδιο αυτό σημαντικό ρόλο έχει η ομογενής ηθοποιός Ζωή Καρύδη, ενώ εμφανίζονται και αρκετοί άλλοι ομογενείς ηθοποιοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.