1.4.10

Τσαμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα πήραν Μπαρτσελόνα και Ίντερ

Η Άρσεναλ αρνήθηκε να παραδοθεί στη διαστημική μέχρι το 65΄ Μπαρτσελόνα. Ο πρώτος προημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, στο "Εμιρέιτς", είχε απίστευτη εξέλιξη, με τους Καταλανούς να προηγούνται 2-0 στο 59΄ και τους "κανονιέρηδες" να μην "καταθέτουν τα όπλα" και να ισοφαρίζουν πέντε λεπτά πριν το τέλος. Το τελικό 2-2 σίγουρα καθιστά φαβορί τους Ισπανούς στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο "Καμπ Νου", ωστόσο, η Άρσεναλ παρέμεινε "ζωντανή" και θα τα πάξει όλα για όλα απέναντι στους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι μέχρι τα μέσα του β΄ μέρους έδειξαν ότι και εφέτος παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ισπανικής ομάδας ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ εάν δεν ήταν ο Αλμούνια στο πρώτο μέρος, οι "κανονιέρηδες" θα είχαν διασυρθεί.

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέδωσε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί (στα πρώτα 30 λεπτά είχε 12 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις μίας της Άρσεναλ). Ο λόγος που οι Καταλανοί δεν πέτυχαν ένα ή περισσότερα τέρματα ήταν ο Αλμούνια, ο οποίος βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά και με πέντε σωτήριες επεμβάσεις (στο 2΄ σε σουτ του Μπούσκετς, στο 4΄ με τα πόδια σε πλασέ του Μέσι, στο 14΄ νίκησε τον Ιμπραΐμοβιτς, στο 15΄ διπλή επέμβαση σε τετ-α-τετ με Τσάβι και Ιμπραΐμοβιτς) διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στο διάστημα αυτό η Άρσεναλ, που είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, απείλησε μόνο μία φορά, με το σουτ του Νασρί (23΄), που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαλντές.
Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, η Μπαρτσελόνα πέτυχε αυτό που δικαιωματικά της ανήκε, βάσει της απόδοσης του πρώτου 45λεπτου. Ο Ιμπραΐμοβιτς μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια δεξιά, είδε τον Αλμούνια που έκανε άστοχη έξοδο και με πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ισπανό πορτιέρο, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του (0-1). Το παιχνίδι (και η υπόθεση πρόκριση) φάνηκε να κρίνεται στο 59΄ με το εξαιρετικό γκολ του Ιμπραΐμοβιτς, με σουτ από την ίδια θέση που είχε ανοίξει το σκορ (0-2).
Ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί, η Μπαρτσελόνα "κατέβασε ταχύτητα" και ο Αρσέν Βενγκέρ τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 68΄ έβαλε στο ματς τον Γουόλκοτ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα μείωσε σε 2-1 με πλασέ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπέντνερ. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Φάμπρεγας με πέναλτι (ο Πουγιόλ ανέτρεψε τον Φάμπρεγας και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα) διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
Κίτρινες: Αρσάβιν, Σονγκ, Φάμπρεγας (χάνει τη ρεβάνς), Έμπουε, Ντιαμπί - Πικέ (χάνει τη ρεβάνς)
Κόκκινες: Πουγιόλ
Οι συνθέσεις:
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ):
Αλμούνια, Σανιά (68΄ Γουόλκοτ), Γκαλάς (45΄ Ντενίλσον) , Βερμάελεν, Κλισί, Φάμπρεγας, Σονγκ, Ντιαμπί, Νασρί, Μπέντνερ, Αρσάβιν (27΄ Έμπουε)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μάξουελ, Κεϊτά, Μπούσκετς, Τσάβι, Μέσι (87΄ Μιλίτο), Ιμπραϊμοβιτς (78΄ Ανρί), Πέδρο


 ΙΝΤΕΡ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Με γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο στο 65΄ η Ίντερ επικράτησε 1-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Σαν Σίρο», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτέλεσμα που δίνει μικρό προβάδισμα στην ιταλική ομάδα ενόψει της ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη (6/4) στη ρωσική πρωτεύουσα.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με αργό ρυθμό και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, αφού οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ακινφέεφ και δεν επέτρεψαν στους «νερατζούρι» να αξιοποιήσουν την εδαφική υπεροχή τους και να απειλήσουν. Κάποιες προσπάθειες του Πάντεφ και του Σνάιντερ δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ από την πλευρά τους οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο στις αντεπιθέσεις τους.
Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο, με τον Αλντονίν να απειλεί πρώτος στο 55΄ με μακρινό σουτ, υποχρεώνοντας τον Ζούλιο Σέζαρ σε δύσκολη απόκρουση. Η Ίντερ «απάντησε» με τον Στάνκοβιτς να χάνει την ευκαιρία στο 60΄ απέναντι από τον Ακινφέεφ, ενώ ο τελευταίος εξουδετέρωσε στο 64΄ την προσπάθεια του Ετό. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Σνάιντερ έκανε ωραία προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή «έστρωσε» στον Μιλίτο, ο οποίος με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 71΄, όταν ο Πάντεφ πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε προ της γραμμής ο Αλεξέι Μπερετζούτσκι. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι ως το τέλος, αλλά στο 84΄ ο Σνάιντερ αστόχησε από καλή θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Στάνκοβιτς νικήθηκε από τον Ακινφέεφ.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ματεράτσι - Κράσιτς, Αλντονίν
Οι συνθέσεις:
ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο):
Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Ματεράτσι, Σάμουελ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Καμπιάσο, Ετό, Σνάιντερ, Πάντεφ (90΄+ Μαριγκά), Μιλίτο
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Β.Μπερεζούτσκι, Α.Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοφ, Αλντονίν (76΄ Ράχιμιτς), Σεμπέρας, Κράσιτς, Χόντα (69΄ Τζαγκόεφ), Μαμάεφ (73΄ Γκονζάλες), Νέσιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.