1.4.10

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

   Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων, η οποία ανεμένεται να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο.
   Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στα αεροδρόμια και τους σταθμούς του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ.
   Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια, αλλά και πτήσεις τσάρτερ για την εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης, αν και από τα ως στιγμής στοιχεία, η κίνηση θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.
   Ειδικότερα, για σήμερα Μ. Πέμπτη είναι προγραμματισμένες 493 τακτικές πτήσεις, 6 έκτακτες και 10 πτήσεις τσάρτερ. Για αύριο, Μ. Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν 498 πτήσεις από τις οποίες 11 τσάρτερ και μία έκτακτη, για το Μ. Σάββατο 423 πτήσεις εκ των οποίων 4 τσάρτερ και την Κυριακή του Πάσχα 334 πτήσεις από τις οποίες δύο τσάρτερ. Για τη Δευτέρα του Πάσχα είναι προγραμματισμένες 506 πτήσεις από τις οποίες 21 τσάρτερ και 7 έκτακτες και την Τρίτη του Πάσχα 480 από τις οποίες 12 τσάρτερ και μία έκτακτη.

   Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο μέσος όρος στις πληρότητες των αεροσκαφών αναμένεται να κυμανθεί σε ποσοστό άνω του 70%, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λάρνακα, η Ρόδος, το Παρίσι και η Ρώμη.
   Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΣΕ θα προσθέσει επιπλέον βαγόνια στους συρμούς για να αυξήσει τον αριθμό των θέσεων, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.
   Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας
   Αυξημένη θα είναι τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη θα ειναι η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
   Αυξημένα θα είναι τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
   Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
   Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
   Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση και για τις οποίες θα εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου.
   Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
   *** Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι -και μέχρι την Κυριακή του Θωμά- το οδικό δίκτυο στο ύψος των Τεμπών.
   Η κοιλάδα δόθηκε στην κυκλοφορία παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων της πυροσβεστικής και ασθενοφόρων. Υπολογίζεται ότι μέσα στην κοιλάδα έχουν διασπαρεί περί τους 100 αστυνομικούς οι οποίοι και ελέγχουν την διέλευση των οχημάτων.
   Η διέλευση γίνεται χωρίς στάση και στάθμευση ενώ όλες οι θέσεις πάρκινγκ είναι κλειστές.
   Μαζί με την επανάληψη της κυκλοφορίας στα Τέμπη, άνοιξαν και τα καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.