16.4.10

Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

    Ειδικότερα, ενώπιον της ανακρίτριας προσήχθησαν, προκειμένου να απολογηθούν, οι άλλοι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.


    Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς αρνήθηκε να απολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

    Την Τετάρτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους, οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος. Και οι έξι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος.

    Στο κατηγορητήριο που έχει εκδοθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι την τρομοκρατική οργάνωση διηύθυναν από κοινού οι Μαζιώτης και Ρούπα, καθώς και άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση πρόσωπα.

    Ποινική δίωξη

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, στην Καλλιθέα, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.

    Οι τρεις νεαροί και η μητέρα τού ενός παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή για να διωχθούν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και να παραπεμφθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Έτσι, σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της κατοχής εκρηκτικών, καθώς και για πλημμεληματικές πράξεις.

    Η δικογραφία ανατέθηκε στην 31η τακτική ανακρίτρια.

    Χτες, την αποφυλάκιση ενός εκ των τριών πρώτων προφυλακισθέντων για την υπόθεση της Οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

    Το Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει το θέμα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης πέραν του πρώτου εξαμήνου για κατηγορούμενους της υπόθεσης.

    Οι εφέτες αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του νεαρού κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους, ενώ διατάζουν και την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου του κατηγορούμενου και συγγενικών του προσώπων που είχαν δεσμευτεί όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο νεαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.