29.4.10

Πλέι οφ: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όλα μηδέν


Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των "Δικέφαλων" στο ΟΑΚΑ, με το οποίο άνοιξε η "αυλαία" των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 ύστερα από έναν ποιοτικά μέτριο αγώνα, με ελάχιστες καλές στιγμές.

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Με την πείρα και την οξυδέρκειά του, ο Ουρουγουανός διεθνής κάλυπτε άριστα τους χώρους μπροστά από την περιοχή του Χαλκιά, την ίδια ώρα που η "ραθυμία" του Σκόκο είχε καταστήσει την ΑΕΚ φλύαρη και ακίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα άκρα τους, στα οποία κινούνταν ο Βιεϊρίνια από δεξιά και ο Λίνο από αριστερά. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, είχε μια ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 14΄, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Σάχα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο στο 36΄, με τον Μανωλά να κάνει την προβολή (φάουλ του Μαντούκα, κεφαλιά-πάσα του Μαϊστόροβιτς) και να αστοχεί.

Στον ίδιο μετριότατο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο μισό του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδι και κατ΄ επέκταση απειλητικές φάσεις. Ενα σουτ του Σκόκο (47΄), το οποίο απέκρουσε ο Χαλκιάς, κι ένα φάουλ του Βιεϊρίνια (67΄), το οποίο μπλόκαρε ο Σάχα, ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές ενός αγώνα που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Διαιτητής: Μ. Ντάκος (Ξάνθης)

Κίτρινες: Αραούχο - Βιτόλο

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (88΄ Γκερέιρο), Μαντούκα, Λεονάρντο (53΄ Τζεμπούρ), Σκόκο, Μπλάνκο (65΄ Νέμεθ).
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (83΄ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (74΄ Εντίνιο), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (88΄ Φιλομένο), Σαβίνι. Σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο Ράφικ Τζιμπούρ κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν βρέθηκε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Αυτό αποκάλυψε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός της " Ένωσης", ο Αλγερινός επιθετικός δεν προσήλθε έγκαιρα στην ομιλία του πριν τον αγώνα κι έτσι αποφασίστηκε να μην ξεκινήσει.
Το αν ο παίκτης θα υπολογίζεται στη συνέχεια των πλέι-οφ θα κριθεί μετά από το τετ-α-τετ που θα έχουν οι δύο άνδρες πριν την αυριανή προπόνηση.
«Πριν το παιχνίδι έπρεπε να ξεκινήσω με τον Τζιμπούρ. Στη συζήτηση που κάναμε δεν ήταν παρών και αποφάσισα να τον αλλάξω με τον Μπλάνκο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάγεβιτς και διευκρίνισε: «Δεν ήταν παρών στην ομιλία. Άργησε. Είπε ότι δεν κατάλαβε. Όταν είπα ότι δεν ήταν παρών, εννοώ ότι δεν ήταν εκεί όταν άρχισα. Μετά ήρθε», ενώ ερωτηθείς αν θα δώσει συνέχεια στο νέο επεισόδιο με τον Γαλλοαλγερινό, απάντησε: «Θα συζητήσω μαζί του αύριο και θα δούμε».
Μιλώντας για τον αγώνα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέδωσε την κακή εμφάνιση της ομάδας του στο ότι παρασύρθηκε στο ρυθμό του ΠΑΟΚ. «Ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δέκα λεπτά. Μόνο αυτό αξίζει από το πρώτο μέρος. Μπήκαμε όμως στο ρυθμό του αντιπάλου και δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τίποτα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά χωρίς ουσία. Χωρίς ρυθμό, χωρίς τελική πάσα και χωρίς τελειώματα. Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας. Το αποτέλεσμα βολεύει τον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Τώρα δεν εξαρτάται από μας, αλλά τι θα κάνουν οι αντίπαλοι. Θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε.
Όσο για το αν διέκρινε αδιαφορία από κάποιους παίκτες, απάντησε: «Δεν θα το έλεγα έτσι. Απλά πιστεύω ότι μπήκαμε στο ρυθμό του αντιπάλου», ενώ για το αν αιφνιδιάστηκε από την αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ, είπε: «Περιμέναμε να παίξει έτσι ο ΠΑΟΚ. Άλλωστε και στην αρχή της σεζόν ο Κοντρέρας έπαιζε δεξιά».
Τέλος, για την αλλαγή του Λεονάρντο που προκάλεσε αποδοκιμασίες από την εξέδρα τόνισε: «Δεν είχε κάποιο πρόβλημα, εγώ είχα κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό μου και τον αντικατέστησα».
Ο Γκουστάβο Μαντούκα με τη σειρά του είπε: ««Δεν κάναμε το παιχνίδι που έπρεπε. Πλέον είμαστε αναγκασμένοι να πάμε την Κυριακή στο Καραϊσκάκη και να κερδίσουμε, για να καλύψουμε την διαφορά. Έτσι μόνο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον Φερνάντο Σάντος το ισόπαλο 0-0 του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από το βαθμό, αλλά τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε φύγει με το τρίποντο από την Αθήνα.
« Ήρθαμε για να κερδίσουμε, αυτός ήταν ο στόχος μας. Θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Παρατάξαμε μία ομάδα για να τα καταφέρουμε μπλοκάροντας το σημαντικό πλεονέκτημα της ΑΕΚ, την επιθετική γραμμή της, δίνοντας χώρους. Προσπαθήσαμε να έχουμε κατοχή μπάλας για να βγούμε στην αντεπίθεση. Για ένα διάστημα τα καταφέραμε μια χαρά, ελέγξαμε το ρυθμό του ματς και η ΑΕΚ δεν μας έκανε φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όσο στο πρώτο. Κάναμε αβίαστα λάθη, αργούσαμε στην ανάπτυξη και χάσαμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάποιο γκολ. Δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Ωστόσο η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Τώρα κοιτάμε μπροστά και στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά».
Όσο για την άμυνα-έκπληξη που παρέταξε, με Σαβίνι-Τσιρίλο σε ρόλο στόπερ και τον Κοντρέρας ως δεξί μπακ, ανέφερε: «Αυτή η τετράδα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Ήταν κάτι που προετοιμάζαμε εδώ και μέρες. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά και φάνηκε πως είναι καλό να παίζουμε έτσι, όταν ο αντίπαλος παίζει με δύο επιθετικούς. Στα υπόλοιπα ματς θα δούμε πώς θα παραταχθούμε».
Τέλος, σε ερώτηση αν η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League είναι εφικτός στόχος, απάντησε: «Το πιστεύω. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Κι αυτοί το πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν το στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.