13.4.10

Έκτακτη σύνοδος για τα πυρηνικά



   Εκτακτη σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια, διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή ηγετών από 47 περίπου χώρες.

    Η πυρηνική ασφάλεια αποτελεί μείζον, καθώς οι ηγέτες από όλον τον κόσμο έχουν απευθύνει έκκληση για μέτρα που θα εμποδίσουν τους τρομοκράτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πυρηνικά υλικά.

    Η σύνοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη δημοσιοποίηση μιας κοινής ανακοίνωσης στην οποία θα περιγράφονται συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν κατά την επόμενη τετραετία.

    "Η σύνοδος αυτή έχει στόχο να θέσει τη διεθνή κοινότητα σε ένα δρόμο ελέγχου των πυρηνικών υλικών, που δεν είναι ασφαλή, σε καθορισμένο χρόνο και με ένα πολύσυγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας" τόνισε ο κ. Ομπάμα που δήλωσε "πολύ ικανοποιημένος γιατί οι χώρες υιοθέτησαν αυτό το στόχο και μετέχουν στη σύνοδο με συγκεκριμένες στρατηγικές για την επίλυση του μεγάλου τούτου διεθνούς προβλήματος".

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μούν πρότεινε οι ηγέτες του κόσμου να συναντηθούν εκ νέου, στη Νέα Υόρκη, το φθινόπωρο για συνομιλίες για την πυρηνική ασφάλεια-μια συνάντηση που θα αποτελέσει συνέχεια της συνόδου της Ουάσιγκτον.

    "Η πυρηνική τρομοκρατία είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα", δήλωσε ο Μπαν και χαρακτήρισε τη σύνοδο "έγκαιρη και σημαντική πρωτοβουλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.