30.4.10

Η Μέριλιν Μονρόε και συγγραφέας

Απόλυτη ξανθιά, θεά του σεξ, βασίλισσα του γκλάμορ, η Μέριλιν Μονρόε σήμαινε πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους, όμως σπάνια κάποιος θα την θεωρούσε συγγραφέα.

Γάλλοι και αμερικανοί εκδότες συνεργάστηκαν για μια συλλογή άγνωστων κειμένων--σελίδες ημερολογίων, σημειώσεις και ποιήματα--τα οποία είχε κληρονομήσει η Αννα Στράσμπεργκ, χήρα του Λι Στράσμπεργκ, φίλου και δασκάλου της Μέριλιν.


Το βιβλίο με τίτλο "Fragments" αποκαλύπτει μια άλλη ευαίθητη πλευρά της ηθοποιού, αλλά και την απογοήτευσή της επειδή όλοι την θεωρούσαν απλώς "σύμβολο του σεξ".

Σύμφωνα με τον γάλλο εκδότη Μπερνάρ Κομάν, η εντύπωση που δίνουν τα κείμενα της Μονρόε είναι ενός ευαίσθητου, εσωστρεφούς ατόμου.

Στο βιβλίο τα κείμενα έχουν ταξινομηθεί με χρονολογική σειρά και συνοδεύονται από φωτογραφίες της ηθοποιού. Ορισμένες από τις σημειώσεις χρονολογούνται από το 1943, αλλά οι περισσότερες γράφτηκαν ανάμεσα στο 1951 και το 1962.

Αν και τα κείμενα της Μέριλιν Μονρόε δεν ρίχνουν φως σε μυστήρια, όπως για παράδειγμα η δολοφονία του Κένεντι, δείχνουν ότι η Μονρόε ανησυχούσε για τους ρόλους της "χαζής ξανθιάς" που της πρότειναν συνεχώς, τονίζει ο Κομάν.

"Τα γραπτά της φωτίζουν τον χαρακτήρα της και της προσδίδουν μια πνευματικότητα που σχεδόν κανείς δεν υποπτευόταν ότι διαθέτει", προσθέτει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.