13.4.10

Οι εξελίξεις στην τρομοκρατία



   Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, κάλεσε τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 29 Κ.Π.Δ. στην υπόθεση, που εκκρεμεί, κατά των έξι συλληφθέντων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

    Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο εισαγγελέας του ΑΠ θεωρεί ότι «η εξαιρετική φύση και η σοβαρότητα της υπόθεσης, που έχει ευλόγως ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ως συνδεόμενη με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, επιβάλλει τη διεξαγωγή της ανάκρισης από Εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανώτερου βαθμού δικαστικό λειτουργό και τη σύντομη περάτωση της προδικασίας με έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών».

    Υπενθυμίζουμε ότι οι κατηγορούμενοι είναι οι εξής: Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32 και Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30.

    Στο μεταξύ, δόθηκαν και επισήμως από την αστυνομία στοιχεία για τα ευρήματα στο σπίτι που ερευνήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και από ερημική τοποθεσία στον Υμηττό όπου οι κατηγορούμενοι και άλλα άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", έκαναν ασκήσεις σκοποβολής με καλάσνικοφ.

    Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ των ευρημάτων ήταν και ένα τμήμα προκήρυξης του "Επαναστατικού Αγώνα" που εντοπίστηκε στο σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με την προκήρυξη αυτή είχαν αναλάβει την ευθύνη για τρεις επιθέσεις και συγκεκριμένα:

    Την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια στις 5.1.2009 κατά τον οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυφύλακας των ΜΑΤ Διαμαντής Ματζούνης. Την επίθεση επίσης με καλάσνικοφ εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί έξω από την Πολυτεχνειούπολη στις 23.12.2008 και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της εταιρείας πετρελαιοειδών shell στο Παλαιό Φάληρο στις 24.10.2008, η οποία δεν είχε εκραγεί και εξουδετερώθηκε.

    Επίσης στον Υμηττό, στο "πεδίο βολής" των δραστών, κατασχέθηκαν περίπου 40 κάλυκες από καλάσνικοφ που όπως διαπιστώθηκε έχουν ριφθεί από όπλα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

    Το "πεδίο βολής" εντοπίστηκε δύο μέρες πριν τη σύλληψη των έξι κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός από αυτούς, ο οποίος μετέβη στην ερημική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην κορυφή του βουνού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

    Τέλος, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα χειρόγραφα σχεδιαγράμματα του χώρου στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέως όπου επρόκειτο να γίνει τρομοκρατική επίθεση εναντίον των στατικών αστυνομικών δυνάμεων, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μαζιώτη και φέρουν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα.

    Στον εισαγγελέα

    Χθες, ο εισαγγλεάς άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα σε βάρος των έξι κατηγορούμενων. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην 19η τακτική ανακρίτρια από την οποία έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του, που σύμφωνα με τη δίωξη φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

    Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν χθες στις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.

    Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης. Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο εκ των συλληφθέντων Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

    Υπενθυμίζουμε ότι οι κατηγορούμενοι είναι οι εξής: Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32 και Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30.

    Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα και ενώ οδηγούνταν στη 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ συγκεντρωμένων και της αστυνομικής δύναμης που συνόδευε τους έξι κατηγορούμενους.

    Επεισόδια στα Εξάρχεια

    Επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ στα Εξάρχεια έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Ομάδα νεαρών που βγήκε από το πάρκο της οδού Ναυαρίνου πέταξε μια βόμβα μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης και στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην περιοχή, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων.

1 σχόλιο:

  1. Χούντα σε δόσεις….: ‘’δημοκρατία’’….!

    * ….. Κι απ’ τη μαύρη….. στη γαλάζια…..
    και, μετά, στην πράσινη….,…..
    κάθε ‘’χρώμα’’….. και μια Χούντα…..
    και ξεθώριασες με δόσεις….,
    όι Ελλάδα άχρωμη….!.....

    * ….. Σούπερ οι επώνυμοι….,
    ---- καθεστώς στην ‘’Ιστορία’’….. ----
    νούμερα τ’ ανώνυμα….,
    ζουν πεθαίνοντας, αλί τους….,
    μες σε φέρετρο η αρχή τους…..
    κι άγονα τα γόνιμα….!.....

    * ….. Γιούρια…., λαουτζίκια
    και μαζόχια στα καζίκια….,
    τις ψήφους κάντε σκάγια….,
    τα ‘βγαλαν ‘’στη φόρα’’
    όσια και άγια…..
    κι όλα κατηφόρα….!.....

    * ….. Πίσω απ’ το Πανκράτος
    είν’ ένα Παρακράτος….,
    κρυφό…., ‘’πνευματικό’’….,
    κάστες σκοτοδραγάτες….,
    Καίσαρες δίχως βάθρο….,
    που ‘ν’ αγκαζέ με Πάπες….,
    κι έχουν Σατάν Θεό….!.....

    * ….. Καίσαρες και Δεσποτάδες
    σιαμαίοι βαμπιράδες…..
    κι η ψευτιά Βαγγέλιο τους….!
    Όχλοι κι οι λαοί…., σκυμμένοι….,
    δούλοι τους και προδομένοι
    μέσα στο μπουντρούμι τους….,
    που δε μάθανε, ποτέ τους,
    πως δεν παίρνουν αγκαζέ τους
    τα Πουλιά τους μπρούμυτους….!.....

    * ….. Σε αφαίρεση η ζωή σου κλαίει….,
    σε πρόσθεση ο θάνατός σου γελά….,
    η λύπη σου ανθισμένη….. και ξέξανθή σου η χαρά….,…..
    κι η Ζωή ταξιδεύει….. σαν καράβι στη Γη….. κι έξω μένεις εσύ….,
    γιατί ήσουν….. αυτοί….. και δεν ήσουν….. εσύ….!.....

    * ….. Προκάτ ‘’τρελό’’ σενάριο
    και σκηνικά ‘’στημένα’’
    σας όρισαν τα Ερπετά….,
    που ζουν στα παρασκήνια….,…..
    κι εσείς…., ‘’χωρίς να θέλετε’’….,
    παίζετε τη ζωή ‘’σας’’….,
    ζωή απ’ τα καλούπια –τους
    κι απ’ την υποταγή σας….!.....

    * ….. Κι αν κάτθρωποι απολέμητους μας θεν….,
    δεν κάνουμε χατίρι….,
    άνθρωποι μεις…., για την τιμή
    ‘’βαράμε χαρακίρι’’….!.....

    * ….. Γιατί ‘μαστε άνθρωποι, εμείς, ηλιότροποι….,
    της Μέρας του Θεού, μεις, οι πειθήνιοι….,…..
    κι αν πεις….: «Πού οι ψυχές οι νύχτιες…!;»….,
    να, η Σελήνη….,
    εκεί είν’ οι κατθρώποι…., σεληνότροποι….!.....

    * ….. Τον γκρεμοτσάκισαν κρυφά….,
    σ’ αετού φωλιά φτασμένο….,
    πριν ξεψυχήσει…., κραύγαξε….:
    «Χαλάλι…., που πεθαίνω….!»….!.....

    * ….. Είναι η αυταπάρνηση
    πρόσταγμα, ‘’μόνον’’, της Ζωής….,
    που σβήνει, πια, με γόο….,…..
    φτύνεις το καλοπέρασμα…..
    κι ο ‘’Γολγοθάς’’ σου πέρασμα
    στου Ήλιου το μητρώο….!.....

    ….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.