21.4.10

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Ίντερ

Με επική ανατροπή και γκολ οφσάιντ, η Ιντερ νίκησε 3-1 τη Μπαρτσελόνα στο "Μεάτσα", στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε σοβαρότατο προβάδισμα για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της 22ας Μαϊου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η ρεβάνς της 28ης Απριλίου στο "Καμπ Νου" αποκτά, πλέον, τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς οι Καταλανοί, που προηγήθηκαν με τον Πέδρο στο 19΄, δέχτηκαν τρία γκολ στη συνέχεια (30΄ Σνάιντερ, 48΄ Μαϊκόν, 61΄ Μιλίτο), κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τελικού!


Στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή της στο ματς η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε. Μετά από γύρισμα του Μάξουελ από αριστερά, ο Πέδρο από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε τον Ζούλιο Σέζαρ κι έκανε το 0-1. Η Ιντερ "ανέβηκε" στη συνέχεια και στο 30΄ έφτασε στην ισοφάριση, με πλασέ του Σνάιντερ από ασίστ του Μιλίτο (1-1).

Ο Αργεντινός στράικερ ήταν και πάλι αυτός που με υποδειγματική ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Μαϊκόν να κάνει το 2-1 στο 48΄ με κοντινό πλασέ, γκολ που άλλαξε τελείως τα δεδομένα του αγώνα. Οι "νερατζούρι" μετά το δεύτερο τέρμα που πέτυχαν οπισθοχώρησαν, δίνοντας χώρο στη Μπαρτσελόνα, που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Στο 54΄ ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Πέδρο, ωστόσο, η άμυνα των "μπλαουγκράνα" δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ετσι, στο 61΄ από κεφαλιά-πάσα του Σνάιντερ ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ιντερ, Ντιέγκο Μιλίτο με κεφαλιά από θέση οφσάιντ έκανε το 3-1. Οι Καταλανοί πίεσαν αφόρητα στο υπόλοιπο του αγώνα την άμυνα των Ιταλών, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Πικέ και Πέδρο, παρ΄ όλα αυτά δεν κατάφεραν να μειώσουν.



Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκουερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ετό, Στάνκοβιτς (χάνει τη ρεβάνς) - Μπούσκετς, Πουγιόλ (χάνει τη ρεβάνς), Πικέ, Κεϊτά, Αλβες

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν (73΄ Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Ετό, Σνάιντερ, Πάντεφ (56΄ Στάνκοβιτς), Μιλίτο (76΄ Μπαλοτέλι)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μάξουελ, Κεϊτά, Μπούσκετς, Τσάβι, Μέσι, Ιμπραϊμοβιτς (62΄ Αμπιντάλ), Πέδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.