23.4.10

Αϊτή: Αύξηση κρουσμάτων τυφοειδούς πυρετού



   Αύξηση των κρουσμάτων τυφοειδούς πυρετού καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τότε που άρχισε η περίοδος των βροχών, στους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στην παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ στο Πορτ ο Πρενς, δήλωσε εκπρόσωπος των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

    "Ολο και περισσότερα κρούσμα διάρροιας και τυφοειδούς πυρετού παρουσιάζονται τις δύο τελευταίες και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυστηρότερους επιδημιολογικούς ελέγχους", δήλωσε η Ιλάρια Πιόρτα, ιατρική συντονίστρια του νοσοκομείου Σεντ-Κατρίν Λαμπούρ, που διαθέτει 100 κρεβάτια και την διαχείρισή του έχουν αναλάβει οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και οι αρχές της Αϊτής.

    "Παρατηρούμε αύξηση των κρουσμάτων, όχι σε μια συγκεκριμένη συνοικία, αλλά παντού στη Σιτέ Σολέιγ", επισημαίνει η Ιταλίδα που εργάζεται για την οργάνωση στο Βέλγιο. Η ίδια προσθέτει πως προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από τον τυφοειδή πυρετό.

    "Εξαιτίας των βροχών οι συνθήκες διαβίωσης είναι άσχημες", δήλωσε ο Κάρελ Γιάνσεν, υπεύθυνος του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα "τυφοειδούς πυρετού, διάρροιας, ελονοσίας και λοιμώξεων του αναπνευστικού".

    "Εδώ πάντα είχαμε πλημμύρες. Βρισκόμαστε 100 μέτρα από την θάλασσα και τα φρεάτια γεμίζουν πολύ γρήγορα όταν βρέχει. Το μισό νοσοκομείο πλημμυρίζει μια ώρα μετά την βροχή", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου προκάλεσε το θάνατο 250.000 ως 300.000 ανθρώπων σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ περίπου 1,2 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.