29.4.10

Πλέι οφ: ΆΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, λούσου με Τζόνσον

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ο Άρης με γκολ του Τζόνσον στο 40' και στις καθυστερήσεις νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 2-0 τον Ολυμπιακό κι έτσι ο ΠΑΟΚ, που πήρε το 0-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έπιασε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση. Οι «κίτρινοι» έχασαν και πέναλτι στο 54' με τον Κόκε.

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 7', όταν ο Μαρέσκα από καλή θέση σούταρε αδύναμα πάνω στον Σηφάκη, και τον Άρη να απειλεί στο 28', όταν ο Κόκε πλάσαρε άουτ. Μετά το 30' ο Ολυμπιακός άρχισε να εμφανίζει πάλι τις αδυναμίες του ως ομάδα, οπότε ο Άρης πήρε το κέντρο, ανέβηκε και έφτασε στο γκολ στο 40', όταν ο Αντού «άδειασε» τον Γκαλίτσιο και σέντραρε, ο Ραούλ Μπράβο «ξέχασε» τον Τζόνσον κι ο Αμερικανός με κεφαλιά έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα (42') ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
Με νέο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όταν στο 52' ο νεοεισελθών Ντάρμπισαϊρ ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε. Στην επόμενη φάση (53') ο Άρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του και ενδεχομένως να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν ο Δαλούκας εξάντλησε την αυστηρότητά του σε μαρκάρισμα του Γκαλίτσιου στον Αντού κι έδωσε πέναλτι. Όμως η εκτέλεση του Κόκε δεν ήταν καλή και ο Νικοπολίδης το απέκρουσε. Στο 56' ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου ως οφ σάιντ.
Το άσχημο για τον Ολυμπιακό ήταν πως, όσο περνούσε η ώρα κι έπρεπε να πιέσει για την ισοφάριση, οι παίκτες του άρχισαν να παρουσιάζουν εμφανή σημάδια κόπωσης. Έτσι τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς να απειληθεί ο Άρης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από λάθος του Μέλμπεργκ στο 93', ο Τζόνσον πέρασε τον Νικοπολίδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Μία νίκη που έδωσε νέα διάσταση στη ...μάχη των πλέι οφ, με την ισοβαθμία Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, αλλά και με τον Άρη να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Κόκε, Φερνάντες, Τζόνσον - Μαρέσκα, Γκαλίτσιος, Λούα Λούα, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο
ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Ντέιλι), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (75' Χαβίτο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Όσκαρ, Μαρέσκα (84' Γ. Παπαδόπουλος), Μήτρογλου, Λούα Λούα, Λεονάρντο (46' Ντάρμπισαϊρ).
Απών από τα δύο από τα τέσσερα προσεχή ματς του Ολυμπιακού (εξαιρείται αυτό της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) θα είναι ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο μπακ των «ερυθρολεύκων» ήταν η έβδομη και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα αποφασίσει σε ποιες αγωνιστικές θα επιστρέψει.
Στο όριο των έξι καρτών είναι ο Ντουντού, ενώ τρεις κάρτες έχουν οι Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Λούα Λούα, Ζεβλάκοφ και Ντάρμπισαϊρ
Στις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που έδειξε η ομάδα του νικώντας τον Ολυμπιακό λίγες ημέρες μετά την απώλεια του Κυπέλλου στάθηκε ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μετά το τέλος της πρεμιέρας των πλέι οφ.
«Είχαμε μόνο 48 ώρες να προετοιμαστούμε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και είχα μεγάλη ανησυχία. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ξεκούραστος και είχα ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουμε μετά τον τελικό. Ήταν δύσκολο να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και αγωνιστικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε περισσότερο χρόνο μπροστά του για να ετοιμάσει το παιχνίδι. Δείξαμε αντοχή και χαρακτήρα σαν ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίθηκαν σε αυτό που πάντα ψάχνεις. Μία αγωνιστική ταυτότητα και την υποχρέωση να δώσουν μία μεγάλη νίκη στους οπαδούς μας. Χαιρόμαστε λοιπόν γι΄ αυτόν τον λόγο γιατί κι εμείς νιώθαμε όπως και οι οπαδοί μας. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι μετά από έναν χαμένο τελικό να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό. Ήταν μία καλή δόση οξυγόνου που την χρειαζόμασταν απόλυτα. Όταν προέρχεσαι από ένα πολύ δυνατό χτύπημα, η κατάσταση είναι δύσκολη όμως για εμάς πήγαν όλα καλά. Ήταν μία καθαρή νίκη που μας βάζει στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός.
Παράλληλα στάθηκε στην παρουσία του κόσμου: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Δεν το λέω για να χαϊδέψω κάποια αυτιά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ίσως αν επικρατούσε μία κρύα αντίδραση από αυτούς, τα πράγματα να ήταν χειρότερα για εμάς και το αποτέλεσμα διαφορετικό. Ο τρόπος αντίδρασης τους όμως ήταν απαίτηση για νίκη».
Όσο για την πρόθεση που έδειξε να αντικαταστήσει τον Φρέντι Αντού, ο οποίος όμως στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, είπε: «Είχε μία σχετική νευρικότητα, αφού δεν του έβγαιναν κάποια πράγματα. Ήθελα να τον περιμένω όσο μπορούσα. Δεν είναι μέθοδος που μου αρέσει όμως έβλεπα ότι δεν τραβούσε και σήκωσα κάποιον άλλον για ζέσταμα. Έδειξε λοιπόν να αντιδράει θετικά σε αυτή την κίνηση. Ήθελα να του δώσω περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, σιγά – σιγά του έβγαιναν οι κινήσεις και ανέβασε την απόδοση του. Θεωρώ ότι γενικά η απόδοση του ήταν πολύ καλή».
Πανευτυχής για τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού, που θεωρεί πως αποζημιώνει εν μέρει τον κόσμο για την απώλεια του Κυπέλλου, δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και σκόρερ των δύο τερμάτων, Έντι Τζόνσον.
«Είχαμε την ατυχία να χάσουμε το Κύπελλο, αλλά τώρα είμαστε προσηλωμένοι στα πλέι οφ κι έχουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι έπρεπε να συγκεντρωθούμε σε αυτό μετά από μία ήττα. Η νίκη που πήραμε ήταν πολύ σημαντική. Η ομάδα έκανε καλή προετοιμασία. Ο κόσμος ήθελε πολύ το Κύπελλο, αλλά το σημερινό ματς μάς έδωσε την ευκαιρία να τους δώσουμε χαρά. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για το Champions League», δήλωσε ο Αμερικανός φορ.
Όσο για την προσωπική του απόδοση, είπε: «Έχω έρθει εδώ για να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής. Σήμερα έλειπαν πολλοί παίκτες από κάρτες ή τραυματισμούς και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό θα κάνω και στη συνέχεια».
Στην ατυχία και την αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια απέδωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς την ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη με 2-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
«Μας έλειπε το γκολ. Σε κάποιες φάσεις δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Έτσι δεχτήκαμε το πρώτο γκολ και το δεύτερο ήρθε από ένα λάθος. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς την εικόνα του παιχνιδιού. Κυκλοφορήσαμε την μπάλα, αλλά μας έλειπε η τελική προσπάθεια», δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».
PlayOffs ΟΠΑΠ 2010 Αγώνες  Βαθμοί
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            1             4
3. Π.Α.Ο.Κ.                        1             4
4. ΑΡΗΣ                             1             3
5. Α.Ε.Κ.                            1             2
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης είναι κατά σειρά:
1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια στα PlayOffs ΟΠΑΠ.
2. Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα PlayOffs ΟΠΑΠ.
3. Η κατάταξη στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.
* Η βαθμολογία εκκίνησης των PlayOffs ΟΠΑΠ ήταν: 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4β., 3. Π.Α.Ο.Κ. 3β., 4. Α.Ε.Κ. 1β., 5. ΑΡΗΣ 0β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.