23.4.10

Σύλληψη δεκαεννιάχρονης για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς

  Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα δεκαεννιάχρονη που συνελήφθη χθες στις 7 το απόγευμα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, βάση εντάλματος σύλληψης για συμμετοχή στην υπόθεση της συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.


    Το ένταλμα σύλληψης ήταν ένα από τα έξι πρώτα που είχαν εκδοθεί μετά τον εντοπισμό του σπιτιού στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ένταλμα εκδόθηκε με βάση δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο σπίτι του Χαλανδρίου και σε άλλα αντικείμενα. Η κοπέλα συνελήφθη την ώρα που μιλούσε σε καρτοτηλέφωνο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της βαλλιστικής έρευνας στα τρια πιστόλια που βρέθηκαν μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό στο διαμέρισμα της οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη το οποίο είχαν ενοικιάσει οι συλληφθέντες για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα".

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, και τα τρια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται για δύο Zastava των 9 χιλιοστών, που όπως προκύπτει από τους αριθμούς και τα άλλα στοιχεία, είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης και ένα Browning διαμετρήματος 22 χιλιοστών, άγνωστης προέλευσης.

    Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου.

    Σύμφωνα, επίσης, με τη βαλλιστική, τα δύο "καλάσνικοφ" και το αυτόματο MP5 χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδή στις 23 Δεκεμβρίου 2008 και εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Ιανουαρίου 2009, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυφύλακας των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης. Επίσης, το αυτόματο MP5 χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση του Β' Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.